LeNeSOns un viņa jaunie draugi LNSO koncertizrādē bērniem "LeNeSOna rotaļlietas"
Koncertizrāde domāta bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam.
Kultūra
2016. gada 2. novembris, 11:25

LeNeSOns un viņa jaunie draugi LNSO koncertizrādē bērniem "LeNeSOna rotaļlietas"

Jauns.lv

Šā gada 5. novembrī LNSO aicina mazos mūzikas mīļotājus uz tikšanos ar bērnu iemīļoto LeNeSOnu un viņa jaunajiem draugiem izglītojošā koncertizrādē “LeNeSOns un rotaļlietas”. Izrādē šoreiz skanēs skices no Pētera Čaikovska “Bērnu albuma”. Kādā lauku mājā agrā ziemas rītā bērns pamostas un atceras, ka viņam dzimšanas diena. Uz dāvanu galda – koka zirdziņš un alvas zaldātiņi.

Varētu domāt, ka Pētera Čaikovska “Bērnu albumā” runa būs par sen pagājušiem laikiem. Tomēr nē – muižā ir televizors, un bērnu iemīļotākie kanāli stāsta par dabas brīnumiem tuvākās un tālākās zemēs. Jauko dienu noslēdz auklītes pasaka par raganu, un pēc tam – naktsmiers.

Kā vienmēr šī cikla koncertos, LNSO diriģēs Andris Vecumnieks, kurš iesaistīsies arī sarunās ar abiem galvenajiem varoņiem – Leniju un LeNeSOnu. Kā uzvedīsies abi jaunie mūzikas mīļotāji, tas daudzējādā ziņā būs atkarīgs no aktieriem Armanda Berģa un Alekseja Geiko. Par tekstiem un uzvedību atbildīgs arī režisors Andris Kalnozols, savukārt par bildēm – Velta Emīlija Platupe. 

Divās epizodēs kopā ar LNSO muzicēs divi pavisam jauni solisti: skatā ar zemniekiem solo spēlēs akordeoniste Darja Grjaznova, kas mācās Limbažu mūzikas skolas 1. klasē pie Natālijas Meļņikovičas, savukārt Neapolē ar trompeti viesosies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 9. klases audzēknis Mārtiņš Zujs, kora skolotājs ir Kārlis Jēkabsons.

Koncertizrāde domāta bērniem no 5 līdz 10 gadu vecumam.

Koncerti notiks 5. novembrī 11.00 (krievu valodā) un 14.00 (latviešu valodā) Lielajā ģildē.  

Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzē”. Biļešu cenas: 5, 7, 10, 15 EUR. 


Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto