Latvijas labākie šefpavāri atklāj vasaras Rīgas restorānu nedēļu. FOTO
Pasākuma vadītājs Valters Krauze izprašņā pavāru Ingmāru Ladigu.
Kultūra
2013. gada 30. jūlijs, 15:49

Latvijas labākie šefpavāri atklāj vasaras Rīgas restorānu nedēļu. FOTO

Jauns.lv

No šā gada 5.augusta līdz 11.augustam durvis vērs vairāki Rīgas restorāni, kas nedēļas garumā ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim ļaus nobaudīt vasaras dārzeņus un meža veltes, ogas, augļus, kā arī labumus no Latvijas laukiem.

Vasaras Rīgas restorānu nedēļas atklāšanas pasākums notika restorānā "Dārzs". Pasākuma laikā 13 Latvijas labākie šefpavāri, tostarp Mārtiņš Sirmais, Ēriks Dreibants un Ingmārs Ladigs, iejutās dārznieku un mākslinieku lomās, lai kopīgi ar mākslinieci Elitu Patmalnieci radītu mākslas darbu no vasaras dārzeņiem, meža veltēm, ogām, augļiem un citiem Latvijas lauku labumiem.

Vasaras sezonas restorānu nedēļā iesaistījušies 13 Rīgas restorāni, bāri un kafejnīcas - "Aleksis", "Avalon", "BBārs", "Benjamiņš", "Bibliotēka No.1", "Burkāns", "Restorāns Dārzs", "Fazenda Bazārs", "He’s restorāns", "Le Dome", "Ostas skati", "Trīs Pavāru restorāns Tam labam būs augt" un "Valtera Restorāns".

No 5.augusta līdz 11.augustam šajos restorānos īpašā piedāvājumā (par 10,5 latiem vai 15 eiro) būs iespējams baudīt trīs ēdienus.

LETA/Foto: Mārtiņš Ziders