„Cocorosie” koncertā Rīgā pārsteidz ar eksotisku mūziku un pikantiem tērpiem. FOTO
Grupa „Cocorosie” daudzos koncerta skatītājus apbūra ar sapņaino, daudzpusīgo vokālu, eksotisko mūziku un šova elementiem.
Kultūra
2013. gada 31. jūlijs, 11:26

„Cocorosie” koncertā Rīgā pārsteidz ar eksotisku mūziku un pikantiem tērpiem. FOTO

Jauns.lv

„Cocorosie” ir viena no šī brīža populārākajām pasaules artpopa un frīkfolka apvienībām no ASV. Grupas divu stundu koncerts Rīgā izvērtās par pārsteigumiem pilnu šovu un tika uzņemts ar ovācijām.

Ekscentriskā kulta grupa „CocoRosie” ir māsu Biankas un Sjerras Kasadiju izveidots duets, kura nosaukums radies no māsu bērnības iesaukām „Coco” un „Rosie”.

Koncertzāles „Palladium Rīga” bija piepildīta ar apmeklētājiem, kuri vēlējās baudīt „Cocorosie” īpašo mūziku, kas tiek raksturota kā teju neierobežots fantāzijas lidojums. Savā daiļradē māsas Kasadijas iekļauj popa, folka, elektronikas, hiphopa, afrobītu, regeja un opermūzikas elementus - kopā veidojot unikālu un neatkārtojamu muzikālu baudījumu.

Neskatoties uz lielo karstumu, kas bija koncertzālē „Palladium Rīga”, „Cocorosie” mūziķi nelika vilties nevienam apmeklētājam, un divu stundu ilgais koncerts bija emocijām piesātināts. Ja koncerta sākumā māsas dziedāja romantiskas dziesmas, garos apmetņos, tad nedaudz vēlāk, tie tika nomesti un māsas turpināja dziedāt daudz pikantākos tērpos. Koncerta beigās pāris skatītāji tika aicināti dejot pat uz skatuves!

Uz koncertu ieradās arī vairāki sabiedrībā zināmi ļaudis, pārsvarā mūziķi: grupas „Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers ar sievu Agnesi un dēliem Edgaru un Emīlu, Dj Toms Grēviņš ar sievu Lauru Grēviņu, Dj Artis Dvarionas ar draudzeni Zani, Dj Artis Volfs, dziesminieks Goran Gora ar sievu, grupas „Astro’n’out” dalībnieci Māru Upmani – Holšteini, aktrises Maijas Doveikas draugs, uzņēmējs Mārtiņš Bute, modes mākslinieku duets Mare un Rols, mākslinieks Aivars Vilipsons, aktrise Iveta Pole un citi.

Grupas „CocoRosie” maģiskais skanējums radies, apvienojot Sjerras operdziedātājas sapņaino vokālu ar Bjankas daudzpusīgajām perkusijām, vokālo sniegumu un pat repu. Sākotnējais duets jau vairākus gadus koncertē kopā ar basistu, taustiņinstrumentālistu un bītbokseri, gan ierakstos, gan koncertos izmantojot arfu, ģitāru, dažādus eksotiskus instrumentus un perkusijas, kas mūziķu daiļradei piedod pasaulīgu un sapņainu noskaņu.

Muzikālā apvienība „CocoRosie” savu debiju pieteica 2004.gadā ar albumu „La Maison De Mon Reve”, kas tika ierakstīts Sjerras toreizējā Parīzes dzīvokļa vannasistabā.

„Cocorosie” – „We Are On Fire” (no koncerta „Palladium Rīga”)

CocoRosie: Child Bride

Kasjauns.lv/ Foto: Anete Janševica, Asnate Baņģiere