Kultūra
2013. gada 2. augusts, 15:28

Baltinavā 18. reizi notiks mūzikas festivāls "Osvalds"

Jauns.lv

Sestdien, 3. augustā, Baltinavā tiks rīkots mūzikas festivāls "Osvalds 2013", pasākuma gaitā vienlaicīgi uz trim skatuvēm būs iespēja baudīt dažādus mūzikas stilus, informēja festivāla producents Māris Lāpāns.

Tradicionālā skatuve pulcēs šlāgeru un popmūzikas cienītājus. Šie mūzikas žanri "Osvaldā" pastāv visilgāk, tāpēc tiem arī atvēlēta centrālā vieta. Uz Tradicionālās skatuves šogad uzstāsies ģitārists Greg ar blūza, pop un rock klasikas skaņdarbu programmu. Tad sekos LNT dziedošo ģimeņu šova dalībnieces - Laicānu ģimenes - uzstāšanās gan ar šovā izpildītām, gan arī jaunām dziesmām. Turpinājumā par šlāgeru un kantri noskaņām rūpēsies grupa "Muiža", Rikardions, Nikolajs Puzikovs un grupa "Ginc un Es". Šīs skatuves programmas beigu daļā uzstāsies grupa "Karburators" un grupas "Otto" solists Juris Ķirsons.

Elektroniskās mūzikas skatuve šogad tiek pārcelta no tradicionālās norises vietas vecajā kolhoza šķūnī uz brīvdabu. Galvenokārt tas saistīts ar piedāvājumu pirmoreiz "Osvalda" ietvaros baudīt ne tikai Dj sniegumu, bet arī paralēli piedalīties jautrā izklaides pasākumā - putu ballītē. Centrālā viesa statusu uz šīs skatuves šogad ieņems Dj Mārtiņš Kreilis, kā arī Dj Čivix, Dj Barik, Dj Andre White, Dj Trump (XS night club) un DJ POsitive.

Jaunums festivālā šogad būs arī Jaunās skatuves atdzimšana pēc piecu gadu pārtraukuma. Šeit publikai tiks piedāvāta iespēja baudīt nedaudz alternatīvāku mūziku, vismaz salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu mūzikas piedāvājumu. Uz šīs skatuves uzstāsies jaunā grupa no Balviem "Elektrolīts", pop rock/alternative rock grupa "Neon Saturdays", pop-punk/hardcore punk grupa "Double Blast Heroes". Protams, netiks aizmirsts arī par Latgales mūziku. To uz jaunās skatuves pārstāvēs grupa "Peec Lietus" un Sovvaļnīks. Tāpat publikai paredzēta arī vēl kāda interesanta tikšanās ar Latvijas hip hop zvaigzni Ozolu.

Rūpējoties par festivāla apmeklētāju labsajūtu, kā jau ierasts, tiks gādāts arī par praktiskām lietām - būs nodrošināta apsardze, pārvietojamās tualetes, sabiedriskā ēdināšana, kvalitatīva skaņa un gaisma, kā arī atrakcijas. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja "pajautroties" jau pieminētajā putu ballītē, bet ekstrēmāku izjūtu cienītājiem tiks piedāvāta iespēja izmēģināt lidojumu ar katapultu 22 metru augstumā.


LETA