Novadu ziņas
2013. gada 8. septembris, 09:28

Oktobrī Dobelē notiks "Āboldiena"

Jauns.lv

Sestdien, 5.oktobrī, Dobeles Vēsturiskajā tirgus laukumā notiks "Āboldiena" - svētki Ābola godam, informēja Dobeles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Liepa.

No plkst.10 apmeklētāji ir aicināti uz tirdziņu, kurā zemnieki piedāvās lauku labumus. Svētku svinīgā atklāšana notiks plkst.11, kuras laikā tiks piešķirts īpašais "Ābolu ordenis".

Visas dienas garumā varēs degustēt ābolus, to sulu un citus kārumus, bet iepriekš piesakoties pie Evas Kulmanes, būs iespēja ātri un ērti izspiest līdzi atvesto vai atnesto ābolu sulu ar "Pūres Dzirnu" mobilo spiedi.

"Ja jūsu dārzā izauguši lieli, neparasti āboli, nāciet uz lielākā, smagākā augļa svēršanu! Iespējams, ka tiešu jūsējais iegūs kādu no nominācijām," aicināja Liepa.

Dobeles novadpētniecības muzeja pils dāmas piedāvās jautras ābolu spēles, nogaršot ābolu ievārījumu, kā arī sasildīties un nobaudīt siltu ābolu tēju.

''Āboldienas'' laikā Amatu mājā notiks konkurss "Ābols manā ēdienkartē", kuram gaidītas būs apmeklētāju receptes dažādi pagatavoto ābolu ēdienu degustācijai. Norisināsies arī ābolu pagatavošanas meistarklases "Tik dažādais ābols" kafejnīcas "Karakums" šefpavāra vadībā.

Dienas gaitā būs iespējams izgaršot ne tikai brīnišķīgo rudens karali ābolu un tā izstrādājumus, bet arī baudīt dažādus muzikālus priekšnesumus. Par svētku dalībnieku labsajūtu rūpēsies Mārtiņš Ruskis, ar muzikālu sveicienu uzstāsies kolorītais Rikardions no ''Talantu fabrikas''.

Dažādas izdarības, atrakcijas, spēles maziem un lieliem piedāvās radošā apvienība "Pasaku nams".

LETA