Tikai četrreiz būs skatāma izrāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu..."
Līdz 27.oktobrim Rīgas Mākslas telpā norisinās izstāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu...", kas pirmo reizi plašākai publikai ļauj iepazīties ar kolekciju topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam.
Sabiedrība
2013. gada 29. septembris, 17:43

Tikai četrreiz būs skatāma izrāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu..."

Jauns.lv

Tikai četras reizes tiks izrādīts unikāls projekts – izrāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu...", pavēstīja izrādes producente Laila Baumane. Izstāde ar tādu pašu nosaukumu jau norit.

No 20. septembra līdz 27.oktobrim Rīgas Mākslas telpā norisinās izstāde "...lai gadījums kļūtu par notikumu...", kas pirmo reizi plašākai publikai ļauj iepazīties ar "ABLV Bank" veidoto kolekciju topošajam Laikmetīgās mākslas muzejam. Izstādē ir apskatāmi vairāk nekā trīsdesmit izcilu mākslinieku darbi.

Paralēli izstādei Rīgas Mākslas telpā 2., 9., 11. un 25.oktobrī plkst.19 notiks izrāde, "kurā glezno ar dzīviem ķermeņiem, kurā var ieraudzīt skaņdarbu un sastapt īstu mākslas kritiķi. Kurā var diskutēt par mākslu ar visu zinošo Arvīdonkuli un iemalkot vīnu, klausoties operu ārijas", norādīja Baumane.

Projektā iekļautas piecas epizodes – notikumi, piedzīvojumi un viedokļi, kas ir laikmetīgās mākslas izpausmes teātra valodā. 

Izrādes scenogrāfija būs laikmetīgās mākslas darbi vairāk nekā viena miljona latu vērtībā. Izrādes radošo komandu veido pieci režisori – Inese Mičule, Jurijs Djakonovs, Kārlis Freimanis, Ģirts Šolis un Vilnis Vējš.

Tajā piedalās dažādu jomu mākslinieki – mūziķis Rihards Zaļupe, aktieris un žurnālists Toms Treibergs, horeogrāfi un dejotāji Kristīne Vismane un Kristaps Ceļmalnieks, mūziķi Anna Ķirse un Toms Auniņš, mākslinieks Rūdolfs Baltiņš, aktieri Andris Kalnozols, Madars Zvagulis un Aleksejs Geiko un dziedātājs Uldis Siliņš.

Biļetes uz izrādi nopērkamas "bilesuserviss.lv", "bezrindas.lv", "ticketshop.lv" un Rīgas Mākslas telpā.

Projektu īsteno "ABLV Bank" sadarbībā ar nodibinājumu "Mūzikas un mākslas atbalsta fonds".

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA