Čalovskim cietumā likts parakstīt dokumentu par neizbraukšanu no valsts. VIDEO
Tikko no Centrālcietuma iznākušais tā dēvētais Imantas hakeris Deniss Čalovskis teic, ka tagad mēģina aizmirst to murgu, kuru viņš desmit mēnešu garumā piedzīvoja Rīgas Centrālcietumā.
112
2013. gada 11. oktobris, 17:09

Čalovskim cietumā likts parakstīt dokumentu par neizbraukšanu no valsts. VIDEO

Jauns.lv

ASV par kibernoziegumiem apsūdzētais tā dēvētais Imantas hakeris Deniss Čalovskis pēc vairāk nekā desmit mēnešu apcietinājuma beidzot ticis brīvībā un dažas stundas pēc iznākšanas no Centrālcietuma devies uz interviju Latvijas Televīzijas tiešraidē.

Čalovski no ieslodzījuma atbrīvoja ceturtdien pusdienlaikā, bet piektdien agri no rīta viņš kopā ar savu advokāti Ilonu Bulgakovu viesojās Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” un pastāstīja par pārdzīvoto cietumā. Viņš atklāja, ka, neskatoties uz plašo interesi par viņa personību, cietumā nav baudījis nekādu „īpašo attieksmi”.

Sīkāk par ASV viņam izvirzīto apsūdzību Čalovskis gan nerunāja, bet dalījās emocijās par savu pašreizējo noskaņojumu. Viņš teica, ka pēdējie desmit mēneši bijuši „ļoti grūti”. Tagad viņš domā atpūsties, apmeklēt sen neredzētos draugus un pie ārstiem pārbaudīt savu veselību.

Lai gan prokuratūra, atbrīvojot kibernoziegumos apsūdzēto Čalovski, nav viņam uzlikusi kādu citu drošības līdzekli, tomēr Centrālcietumā viņam lika parakstīt dokumentu par palikšanu Latvijā, atklāja Čalovskis. Visu interviju ar no cietuma tikko iznākušo Čalovski skatieties „Rītas Panorāmas” videosižetā.

Čalovskis: Cietumā man lika parakstīt dokumentu par palikšanu Latvijā  (LTV „Rīta Panorāma”)

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA