Ziedot.lv vadītāja: "Aizejošais gads parādījis, ka cilvēkiem rūp kopējais labums"
Vienlaikus Rūta Dimanta arī atzina, ka jebkura labdarības akcija norāda uz problēmām kaut kādā jomā.
Viedokļi
2015. gada 30. decembris, 09:39

Ziedot.lv vadītāja: "Aizejošais gads parādījis, ka cilvēkiem rūp kopējais labums"

Jauns.lv

Aizejošais gads parādījis, ka cilvēkiem rūp kopējais sabiedriskais labums, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Viņa noradīja, ka aizejošais gads sabiedrībai bijis labs un labdarība kļuvusi par vienu no aktualitātēm. "Tas parāda to, ka mums kā sabiedrībai, cilvēkiem, kas te dzīvo, rūp, kas notiek apkārt - kopējais sabiedriskais labums," sacīja Dimanta.

"Ziedot.lv" vadītāja atzina, ka pēc tā, kā cilvēki ziedo labdarībai, var arī saprast valdošo ekonomisko situāciju. "Šis gads parādīja, ka ekonomika iet uz augšu. Mums vairs nav tik daudz jādarbojas pamatjomās - kā ēdiens, pajumte. Tās pamatvajadzības cilvēki paši var nosegt. [Tagad] jāskatās uz sarežģītākām - veselības problēmām, izglītības problēmām," skaidroja Dimanta.

Tāpat viņa izcēla arī sabiedrības briedumu, jo jaunas, nenobriedušas sabiedrības indivīds mēģina rūpēties par savu labumu. "Lēnā garā attīstoties sabiedrībai, tā [saprot], ka mums ne tikai pašiem labi jādzīvo, bet jāveido arī kopīgu sabiedrisko labumu. Mums vēl ir kur augt kā sabiedrībai - nodarboties ne tikai ar labdarību, bet ar plašāku interešu pārstāvniecību. Mainīt kaut ko ar labdarību. Šis gads to ir pierādījis," sacīja Dimanta.

Vienlaikus viņa arī atzina, ka jebkura labdarības akcija norāda uz problēmām kaut kādā jomā. "Ar labdarību nedrīkst glābt dzīvības. Tam jābūt nodrošinātam no mūsu samaksātiem nodokļiem," uzsvēra "Ziedot.lv", norādot, ka ne vienmēr tiek samaksāts pietiekams daudzums nodokļu un ne vienmēr tie nonāk tiem, kuriem ir nepieciešami.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA