6 iedarbīgi līdzekļi sāpošam kaklam – iz vecmāmiņu receptēm
Dabasspēks
2016. gada 29. janvāris, 07:42

6 iedarbīgi līdzekļi sāpošam kaklam – iz vecmāmiņu receptēm

Jauns.lv

Kakla sāpes aukstajā laikā var piemeklēt ātri vien. Lai arī tāpēc mājās nepaliekam un slimības gultā neguļamies, iekaisis kakls rada pamatīgu diskomfortu. Ko darīt? Labākais veids, kā cīnīties ar baktērijām, ir dabiski līdzekļi, kas nekaitē tavam organismam.

Lūk, dažas efektīvas tautas medicīnas receptes pret sāpošu kaklu

Ķimenes

Sastāvdaļas:

80 g ķimeņu

250 ml filtrēta ūdens

1 ēdamkarote konjaka vai viskija

Gatavošana

Ķimeņu sēklas aplej ar 200 ml ūdens un vāri 15 minūtes. Sēklām jākļūst melnām un lielām – līdzīgām slapjiem kafijas biezumiem. Tad pielej vēl atlikušos 50 ml ūdens un uzvāriet. Pieliec ēdamkaroti konjaka vai viskija un dzer pa ēdamkarotei ik pa pusstundai. Jau pēc divām stundām jutīsi, ka kļuvis labāk, bet pēc 4 stundām kakls vairs nesāpēs

Citrona sula

Tā ne vien stiprina imūnsistēmu, bet arī mazina tonzilīta (augslēju mandeļu iekaisuma) pazīmes. Dzer svaigu citronu sulu, cik vien vēles – galvenais, lai nejustu diskomfortu. Ja šāda sula tev ir par stipru, atšķaidi ar ūdeni.

Medus

Medum ir brīnišķīgas antibakteriālas īpašības, un tas lieliski noder kakla infekciju ārstēšanai. Ielieciet glāzē ar ūdeni 4 ēdamkarotes medus, kārtīgi samaisiet un izdzeriet. Procedūru atkārtojiet 2-3 reizes dienā, kamēr būsiet vesels.

Kurkuma

Šī garšviela efektīvi cīnās ar visdažādākajiem mikrobiem, tāpēc tā ir tik iecienīta biezi apdzīvotajā Indijā, kura neizceļas ar īpaši augstām higiēnas normām. Ņem šķipsnu kurkumas un glāzē samaisi to ar siltu mandeļu vai kokosa eļļu. Šis maisījums palīdzēs tikt galā ar infekcijām – lai kādas tās arī būtu.

Ingvera tēja

Pasaulē daudzi cilvēki regulāri dzer ingvera tēju, lai mazinātu kakla sāpes. Ingveram ir teicama antibakteriāla un pretiekaisuma iedarbība. Dari tā: aplej sasmalcinātu ingveru ar nelielu daudzumu verdoša ūdens. Ar karotīti saspaidi to vēl vairāk, pēc tam pielej karstu ūdeni, līdz krūzīte pilna. Ja šādu tēju dzersi regulāri, problēmu ar kaklu tev nebūs. Ja vēlies dzērienu gardāku un dažādāku, vari pielikt kādu (vai visas) no šīm “piedevām” - medu, citronu, svaigu piparmētru.

Sīpolu sula

Nē, nē, mēs neieteiksim tev dzert sīpolu sulu. Vienkārši, ja jūti, ka ar kaklu ir pavisam slikti, izskalo to ar sīpolu sulu. Protams, procedūra nav īpaši patīkama, bet iedarbojas gluži kā burvju dzira un palīdz gandrīz vienā acumirklī.

Un vēl – ņem vērā, ja kakla sāpes nepāriet vairākas dienas, ir jāvēršas pie ārsta. Tautas līdzekļi palīdzēs tikai pirmajā un otrajā angīnas vai tonzilīta dienā.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock