Labi izglītoti cilvēki par alternatīvo medicīnu zina vairāk
Zināšanu trūkums par alternatīviem risinājumiem ir cieši saistīts ar zemāku izglītības līmeni un ienākumiem.
Esi vesels
2016. gada 18. februāris, 06:44

Labi izglītoti cilvēki par alternatīvo medicīnu zina vairāk

Jauns.lv

Jūtat interesi par alternatīvo medicīnu? Tad uzsitiet sev uz pleca – visticamāk, esat labi izglītoti un jums ir labi ienākumi.

Pētnieki no Sanfrancisko štata universitātes apgalvo, ka tie, kuri nekad nav izmēģinājuši kādu alternatīvās medicīnas veidu vai terapiju, visticamāk, nav par to neko dzirdējuši vai viņu zināšanas par citām iespējām ir niecīgas. Un šis zināšanu trūkums ir cieši saistīts ar zemāku izglītības līmeni un ienākumiem.

Šī sakarība saglabājas arī tad, ja cilvēks saslimst un tradicionālā medicīna viņu nevar izārstēt. Par atskaites punktu pētnieki izvēlējās tipisku problēmu – hroniskas sāpes muguras lejasdaļā. Šajā gadījumā tradicionālā medicīna neko daudz nespēj līdzēt, un sāpes ārstē ar jaudīgiem pretsāpju līdzekļiem, kas izraisa atkarību. Taču ir daudzas citas iespējas, piemēram, joga, akupunktūra vai manuālā terapija, tomēr daudzi mazāk izglītoti slimnieki par alternatīvajiem risinājumiem tā arī paliek neziņā.

Pētnieki savus secinājumus balsta uz 13 000 respondentu izpēti – neviens no viņiem nebija izmēģinājis kādu no alternatīvās terapijas veidiem. Pēc zinātnieku domām, tieši ārstiem vajadzētu informēt savus pacientus par citām iespējām, sevišķi tad, ja viņi nevar palīdzēt.

Žurnāls "Ko Ārsti Tev Nestāsta" / Foto: Shutterstock