5 vingrojumi stresa mazināšanai - tos var veikt, pat nepieceļoties no krēsla
Vingrot ir iespējams, pat nepieceļoties no krēsla vai dīvāna. Ķermenis būs tev pateicīgs par jebkuru izkustēšanos.
Esi vesels
2016. gada 24. februāris, 08:56

5 vingrojumi stresa mazināšanai - tos var veikt, pat nepieceļoties no krēsla

Jauns.lv

Birojā, mājās, sēžot pie datora vai skatoties TV, tu vari veikt vienkāršus vingrinājumus, kas samazinās fizisko un psiholoģisko stresu, atslābinās muskuļus un uzlabos pašsajūtu.

* Sēžot vai stāvot pagriez lēnām galvu pa kreisi, tā, lai deguns ir skatās pāri plecam, lēnītēm noliec/pietuvini zodu līdz plecam, pacel augšup. Tad lēnītēm tāpat izdari uz labo pusi. Atkārto vingrinājumu 5 reizes uz katru pusi. Tā labi izgrozīsi kakla muskuļus.

* Aizliec rokas aiz galvas un lēnām lieliem apļiem izapļo galvu uz vienu pusi 4 reizes un pēc tam tikpat uz otru. Tas neļaus iesērēt sprandam.

* Nostājies taisni, kājas plecu platumā, rokas pacel taisni augšā un izstiep. Lēnītēm celies uz pirkstgaliem un stiepies garumā kā garā pupa līdz pat mākoņiem. Atkārto kādas 7–10 reizes. Mugura būs pateicīga.

* Sēžot saliec rokas uz krūtīm un lēnām pagriez ķermeņa augšdaļu pa labi, pēc tam pa kreisi. Atkārto 7 reizes uz katru pusi un sajūti, kā darbojas sānu muskuļi.

* Lielisks vingrojums sēdus, kas veicina iegurņa un kāju apasiņošanu. Pamēģini savilkt iegurņa muskuļus, it kā tu gribētu savilkt savu sēdekli uz centru, tad atbrīvojies. Atkārto reizi stundā, sēžot pie datora vai televizora vismaz 5 reizes. Tas uztur mundrumu un aktivizē asinsriti arī mugurkaulā.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Tēmas