foto: Pexels.com
Cilvēku emocijas var liecināt par konkrētām fiziskām kaitēm, uzskata zinātnieki
Ja cilvēks visu laiku kaujas ar skumjām un vispārēju vājumu, viņam, iespējams, ir problēmas ar vairogdziedzeri.
2018. gada 18. janvāris, 07:20

Cilvēku emocijas var liecināt par konkrētām fiziskām kaitēm, uzskata zinātnieki

"Patiesā Dzīve"

Zinātnieki pierādījuši, ka dažādas fiziskas kaites tik ļoti ietekmē cilvēku emocijas, noskaņojumu un uzvedību, ka pēc tiem var noteikt slimības diagnozi.

* Ja enerģisks, darbīgs cilvēks ne no šā, ne tā dienas vidū sāk just nogurumu, viņam uzmācas neizskaidrojamas skumjas, sāk traucēt bērnam līdzīgs kašķīgums, tas var liecināt par kādu nieru kaiti. Piemēram, pielonefrīts izraisa organisma intoksikāciju, kas savukārt rada vājumu, enerģijas – gan fiziskās, gan garīgās – trūkumu.

* Ja cilvēks pēkšņi kļūst ļoti jutīgs, viegli aizvainojams un arī viņā parādās vēlme aizvainot tuvākos cilvēkus, kolēģus, tas liecina, ka attīstās ar aknām un žultspūsli saistītas slimības.

* Par cukura diabēta attīstību liecina pārmērīgs runātīgums, pat uzbāzīgums saskarsmē ar citiem, kā arī palielināta ēstgriba.

* Ja cilvēks visu laiku kaujas ar skumjām un vispārēju vājumu, viņam, iespējams, ir hipertireoze. Enerģiju organismam izstrādā vairogdziedzeris, bet, kad tiek izstrādāts nepietiekams daudzums hormonu, cilvēks nonāk depresijā, izjūt vājumu. Tāpēc šādā gadījumā vēlams nodot asinsanalīzes un noteikt, kā strādā vairogdziedzeris.

* Vienmēr savaldīgs, paskarbs cilvēks kļuvis ļoti jūtīgs, mīkstsirdīgs – raud, pat skatoties naivu melodrāmu, viņam, iespējams, radušās problēmas ar asinsvadiem. To spazmas vai traucējumi caurlaidībā izraisa audu hipoksiju, tostarp galvas smadzenēs. Traucējumi to daļās, kas atbild par emocijām, jūtami samazina kontroli pār tām.

* Ja līdz šim mierīgs, nosvērts cilvēks kļūst agresīvs, nikns pat bez jebkāda vērā ņemama iemesla, tas var liecināt par audzēju smadzeņu pieres daivā, jo tieši tā atbild par mūsu uzvedību. Tāpēc, ja agresijas lēkmes atkārtojas, nepieciešams vērsties pie ārsta un veikt galvas smadzeņu tomogrāfiju.

* Absolūts mīmikas trūkums un vienaldzība gandrīz nekļūdīgi liecina par Parkinsona slimību. Tā var izpausties arī kā trīcēšana, kustību koordinācijas trūkums.

* Slimīgs izvēlīgums, aizdomīgums pret ēdiena kvalitāti var vēstīt par kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas veselības problēmām

* Pastāvīga filozofēšana par dzīves jēgu, atsvešināšanās no citiem, iegrimšana sevī un skumjas bieži vien pavada hroniskas elpošanas sistēmas slimības.