foto: Pexels.com
Ko darīt, ja vēderā ir smaguma sajūta, jo esi pārēdies
Dažādas tabletes un kapsulas var aizstāt ar tējām. Piemēram, pieneņu tējai piemīt žulti dzenošas īpašības, tādējādi palīdzot sagremot notiesātos treknos ēdienus.
2018. gada 14. janvāris, 09:50

Ko darīt, ja vēderā ir smaguma sajūta, jo esi pārēdies

"Patiesā Dzīve"

Mezym un citus ķīmiskos preparātus pret smaguma sajūtu vēderā un uzpūšanos var aizstāt ar tējām.

Vērmeļu tēja. Vērmeles veicina kuņģa sekrēciju, uzlabojot gremošanas procesu, samazina spazmas. Tējkaroti drogas aplej ar glāzi vāroša ūdens, ļauj ievilkties 20 minūtes. Dzer pa malkam, nesteidzīgi. Pusglāzi var izdzert 30 minūtes pirms maltītes, otru pusi – brīdi pēc tās vai no rīta.
Drogu var aizstāt vērmeļu tinktūra – pāris pilienus iepilina glāzē silta ūdens.

Pieneņu tējai piemīt žulti dzenošas īpašības, tādējādi palīdzot sagremot notiesātos treknos ēdienus. Pieneņu tēju var sajaukt ar kumelīšu tēju, kurai piemīt vispārēji nomierinošs efekts; ar ēdienu un dzērieniem pārsātinātajam organismam, lai tas atgūtos, tieši tas arī vajadzīgs.

Fenheļa tēja novērš ar gremošanu saistīto diskomfortu, samazina smaguma sajūtu vēderā un gāzu uzkrāšanos zarnās, palīdz pret atraugām.

Ingvera košļāšana pēc ēdienreizēm novērš gremošanas traucējumus, jo saknei piemīt zarnu traktu relaksējoša iedarbība – tas atvieglo kolikas un spazmas. Ingvers ir arī labākais līdzeklis pret sliktu dūšu, kas radusies pārēšanās dēļ (arī grūtniecības un jūras slimības gadījumā).

Tēmas