foto: www.autismsrezekne.lv
Annas un Sofijas vecāki ļoti lūdz palīdzēt: abu māsiņu veselībai pietrūkst tikai 2100 eiro
2017. gada 20. septembris, 13:44

Annas un Sofijas vecāki ļoti lūdz palīdzēt: abu māsiņu veselībai pietrūkst tikai 2100 eiro

Karlīna Timofejeva

Četrus gadus vecās dvīnes Anna un Sofija šķiet parastas meitenes, taču patiesībā viņām ir nopietnas problēmas. Dvīnītēm ir noteikta diagnoze - autiskā spektra traucējumi. Māsiņu vecāki ļoti lūdz palīdzēt, lai meitenes varētu doties uz Sanktpēterburgu, kur saņems ārstu konsultācijas un tiks ārstētas. Pavisam nepieciešams 2100 eiro, informē biedrība “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”, ar portāla Kasjauns.lv starpniecību lūdzot finansiālu palīdzību ārstēšanai.

Divu gadu vecumā kļuva manāms, ka Anna un Sofija atšķiras no vienaudžiem: viņas neatsaucās uz vārdiem, nerunāja, neskatījās acīs, nesaprata, par ko runā citi cilvēki, neveidoja kontaktu un nespēlējas ar citiem bērniem. Tikai skraidīja. Savukārt meiteņu runasveids bija 6 mēnešus veca bērna līmenī, kurš tikai vāvuļo savā nodabā.

foto: www.autismsrezekne.lv

Dvīnīšu vecāki vērsās pie ārstiem, un neirologs noteica diagnozi – autiskā spektra traucējumi. Tika norīkota ārstēšana ar medikamentiem, meitenēm palīdz arī nodarbības ar dažādiem speciālistiem: psihologs, ergoterapeits, speciālais pedagogs un logopēds. Situācija sāka uzlaboties pēc brauciena uz neiroloģisko centru Sanktpēterburgā, kuru palīdzēja organizēt biedrība “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”. Klīnikā Annai un Sofijai tika veikti visi nepieciešamie izmeklējumi. Saskaņā ar izmeklējumu rezultātiem klīnikas speciālisti izstrādāja un īstenoja individuālu 14 dienu kursu “Tomatis” un 10 dienu transkraniālās mikropolarizācijas kursu. Divu nedēļu ilgais ārstēšanas kurss sniedza labus rezultātus. Māsiņas sāka atsaukties uz vārdiem, saprast dažas sadzīviskas komandas, sāk veidoties kontakts savā starpā un ar pieaugušajiem un meitenes pat sāka atkārtot dažas zilbes, bet haotiskā vāvuļošana savā valodā ir saglabājusies.

Lai nostiprinātu šos rezultātus un sasniegtu jaunus, klīnikas speciālisti ir noteikuši atkārtotu ārstēšanas kursu, kas ir nepieciešams jau šī gada novembrī, jo pretējā gadījumā sasniegtie rezultāti tiks zaudēti un nāksies sākt visu no jauna.
Lūdzam ziedot braucienam uz Sanktpēterburgu, kur meitenes saņems ārstu konsultācijas un tiks ārstētas.

Paldies visiem, kuri palīdzēs savākt nepieciešamos līdzekļus!
Pavisam nepieciešams 2100 EUR.
Ar cieņu, Annas un Sofijas vecāki

Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi “ziedojums Annai Un Sofijai”:
Nosaukums: Biedrība “Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”
Vienotais reģistrācijas Nr. 40008190588
Juridiskā adrese Kr.Valdemāra iela 4-70, Rēzekne, LV-4601
Bankas rekvizīti:
Bankas nosaukums AS SWEDBANK
Bankas SWIFT kods HABALV22
Projektam paredzētā IBAN konta numurs LV09HABA0551034689577

Informācija par biedrību pieejama šeit: http://www.autismsrezekne.lv