foto: Ekrānuzņēmums
Kā no reklāmas lapeles zāļu vietā pasūtīt ekstazī par 50 eiro - stāsta cietusī Inga
Nosmeķējot rozā tabletīti, kam it kā vajadzēja būt magnija vitamīniem, Inga nokļuvusi gluži citā pasaulē.
Esi vesels
2017. gada 9. septembris, 21:32

Kā no reklāmas lapeles zāļu vietā pasūtīt ekstazī par 50 eiro - stāsta cietusī Inga

Kasjauns.lv

Kasjauns.lv sestdienas rītā vēstīja, ka Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Toksikoloģijas un sepses klīnikā nonāca sieviete un viņas meita, kurām konstatēta saindēšanās ar narkotikām. Narkomānes viņas vis nav, - tikai pirkušas magnija vitamīnus no kādas reklāmas lapeles.

LTV "Panorāma" satikās ar abām sievietēm slimnīcā. 

Pirms dažām dienām 39 gadus vecā Inga un viņas 18 gadus vecā meita nonāca narkotiku varā. "Acis bija tādas kā aizmiglojušās un biju pavisam citā pasaulē, kad nesaproti, kas ar tevi notiek," atklāja māte.

Meita teic, ka viņai nav bijis tik traki kā mammai. Meitai šķitis, ka "viss ir tā kā viegli, viegli, bet tajā pašā laikā grūti - viss bija tādā kā palēninājumā," par ekstazī ietekmi stāsta meitene. 

Izrādās, abas sievietes "iekritušas" uz sludinājumu kādā reklāmas lapelē, kas piedāvāja vitamīnus, magnija tabletes. Māte Inga iepriekš dzirdējusi labas atsauksmes par šo līdzekli, tāpēc lūkojusi tos sagādāt. 

Tabletes pasūtītas pa pastu, vēlāk kvīts jāapmaksā. Uz iepakojuma bijis magnija ķīmiskais simbols. Inga par iepakojumu samaksājusi 50 eiro. 

"Tās reklāmas gāja, un biju dzirdējusi, ka daudziem tās ļoti labi palīdz," "Panorāmai" klāsta Inga. Viņa un meita paņēmušas tikai pa vienai tabletītei, un "sanāca šis rezultāts". Tādu gan abas sievietes nebija gaidījušas. 

Vaicāta, kura tieši avīze aicinājusi pirkt "brīnumainas" magnija tabletes, Inga skaidro, ka tā bijusi viena no daudzajām, kas iekrīt pastkastītē. Tā kā Inga nekad nebija redzējusi, kādas izskatās narkotikas, viņu nedarīja aizdomīgu arī rozā četrkantainā tabletīte. Tāpat viņa skaidro, ka šī bijusi pirmā reize mūžā, kad zāles pirktas pēc reklāmas un nezinot neko par pašu produktu. "Tā bija pirmā un pēdējā reize," teic cietusī.

Dakteri kameras priekšā apliecināja, ka Ingas un viņas meitas par 50 eiro iegādātās drapītes ir ekstazī narkotikas - tās jaunieši bieži lieto kā ballīšu narkotikas. 

Vairāk par traģisko situāciju skaties LTV sagatavotajā sižetā:

Tēmas