Vīriešu klimakss: uzzini, kādas ir tā pazīmes
Riska grupā, ka klimakss varētu sākties agrāk, ir kungi ar lieko svaru, diabētu, kā arī tie, kuri mokās ar augstu asinsspiedienu.
Esi vesels
2017. gada 11. janvāris, 14:21

Vīriešu klimakss: uzzini, kādas ir tā pazīmes

Jauns.lv

Doma par klimaksu, kā šķiet, uzdzen šausmas ne vien sievietēm, bet arī vīriešiem. Patiesībā vīriešu klimakss ir androgēnu deficīts, kurš rodas ar vecumu, un tas ir saistīts ar pēkšņu testosterona līmeņa samazināšanos asinīs. Populārais vīriešu žurnāls “Maxim” atgādina dažus faktus par stiprā dzimuma pārstāvju klimaksu un tā rašanās iemesliem.

Androgēnu deficīts vīriešus var piemeklēt gan 45 gados, gan arī 84 gadu vecumā, jo prognozēt šīs organisma pārmaiņas ir teju neiespējami (pat izanalizējot testosterona līmeņa samazināšanās vēsturi ģimenē). Šīs pārmaiņas ir saistītas ar individuālām lietām. Atliek vien sevi mierināt, ka 45% vīriešu androgēnu deficīts ir jūtams ne agrāk par 75. dzimšanas dienu, tātad tu mierīgi vari nomirt no vecuma, šādā veidā izvairoties no vīriešu klimaksa, raksta “Maxim”.

Tomēr svarīgi ņemt vērā, ka agrīnā testosterona līmeņa samazināšanās riska grupā ir cilvēki, kuriem ir liekais svars, diabēts, kā arī kungi, kuri mokās ar augstu asinsspiedienu.

Varētu šķist – kas gan tik briesmīgs vīrietim varētu notikt, ja viņa asinīs samazinās hormona testosterona līmenis? Visu mūžu esam dzīvojuši, neko nezinot par šāda hormona eksistenci, un viss bijis kārtībā.

Diemžēl testosterons vīrieša organismu ietekmē diezgan spēcīgi, savukārt šā hormona samazināšanās izpaužas kā konkrētas nepatīkamas izjūtas un veselības traucējumi. Kuras pazīmes visbiežāk raksturo vīriešu klimaksu? Tie ir – erekcijas traucējumi un dzimumtieksmes samazināšanās, taukaudu palielināšanās, pastiprināta svīšana, darbaspēju kritums, nervozitāte.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock