Puisēnu apgraizīšana kļūst arvien populārāka. Mediķi skaidro, kā tas ietekmē veselību
Izrādās, apgraizītiem kungiem ir iespēja ātrāk tikt pie pēcnācēja.
Esi vesels
2016. gada 18. jūlijs, 07:40

Puisēnu apgraizīšana kļūst arvien populārāka. Mediķi skaidro, kā tas ietekmē veselību

Jauns.lv

Lai gan apgraizīšana parasti notiek reliģiozu vai medicīnisku apsvērumu dēļ, tomēr ārstu vidū nerimst diskusijas par šīs procedūras nepieciešamību, vēstī "Tautas Veselības Avīze".

Amerikāņu dakteri uzskata, ka apgraizīšana jāveic visiem vīriešiem, jo tā mazina seksuāli transmisīvo slimību nodošanu, mazina vēža attīstības draudus uz dzimumlocekļa un veicina ātrāku bērna ieņemšanu.

Kā liecina statistika, Rietumos pēdējos gados apgraizīšana kļuvusi ļoti populāra tiem vīriešiem, kuri nebija apgraizīti jau bērnībā. Pēc tam, kad apgraizīto vīriešu īpatsvars jau bija pārsniedzis 80%, speciālisti nolēma noskaidrot, kā tā ietekmē vīriešu veselību. Izrādījās, ka tam ir gan pozitīvās, gan negatīvās puses.

Piemēram, pēc operācijas samazinās dzimumlocekļa jutīgums, kas var mazināt baudu seksa laikā. Pie pozitīviem ieguvumiem jāmin, ka apgraizītajiem vīriešiem neattīstās dzimumlocekļa vēzis, samazinās iespēja pārnest seksuāli transmisīvās slimības, ieskaitot HIV, papilomas un herpes vīrusi, samazinās risks, ka varētu iekaist locekļa galviņa.

"Tautas Veselības Avīze"/ Foto: Shutterstock

Tēmas