Kanādietis Praiss par Kristeru: "Tas bija viens no labākajiem sniegumiem, kāds redzēts"
"Spēles sākumā nedaudz nervozēju, bet pēc pāris metieniem sāku just spēli un pārliecību par saviem spēkiem," pēc cīņas sarunā ar latviešu žurnālistiem teica Gudļevskis.
2014. gada 19. februāris, 23:27

Kanādietis Praiss par Kristeru: "Tas bija viens no labākajiem sniegumiem, kāds redzēts"

Jauns.lv

Vārtsarga Kristera Gudļevska sniegums pret Kanādu bija viens no labākajiem, kādu pretinieku vārtsargs Kerijs Praiss savā dzīvē redzējis, atzinies pats spēlētājs. Tomēr Gudļevskis sacīja, ka "ja būsi apmierināts ar zaudējumu, neko daudz dzīvē nesasniegsi".

Latvija trešdien Soču olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā ļoti sīvā duelī ar 1:2 atzina Kanādas pārspēku, bet teicamu sniegumu vārtos demonstrēja Gudļevskis. Kopumā kanādieši uz Latvijas valstsvienības vārtiem izdarīja 57 metienus.

"Tas bija viens no labākajiem vārtsarga sniegumiem, ko kādreiz esmu redzējis," sacensību rīkotāji citē Praisu, kuram gan spēles laikā darba nebija pārāk daudz - Latvija uz viņa sargātajiem vārtiem izdarīja 16 metienus. "Visu maču centos koncentrēties, jo notikt varēja jebkas."

Tikmēr Kanādas izlases aizsargs Dankans Kīts atzina, ka kanādieši kontrolējuši praktiski visu maču.

"Tā bija sīva spēkošanās, taču tajā pašā laikā domāju, ka mēs visu kontrolējām. Mums bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, taču patraucēja vārtu konstrukcija. Šādās situācijās ir jāiemet. No šī mača ir jāmācās, lai varētu virzīties uz priekšu," sacīja Kīts.

"Mēs nevēlējāmies lieki satraukties par rezultātu, kad tas bija 1:1. Latvija sāka pagurt, un mums bija sajūta, ka spēli kontrolējam. Nedomāju, ka šīs ir vienīgās nebūšanas, ar ko saskarsimies šajā turnīrā," izteicās Kīts.

Kā zināms, Kanādas izlasi, kas ir pašreizējā olimpiskā čempione, pusfinālā gaida spēkošanās pret ASV.

"Vēl nespēlējam labāko hokeju, taču esam tuvu tam. Ceram to izdarīt nākamajā spēlē pret ASV," atzina uzbrucējs Džonatans Teivzs.

Tikmēr aizsargs Šī Vēbers, kurš Latvijas izlases vārtos iemeta uzvaru nesošo ripu sacīja, ka pirms mača kanādieši bija informēti par Latvijas izlases trumpjiem.

"Zinājām, ka viņi cīnīsies. Latvijai šis bijis lielisks turnīrs, un viņi cīnās katrā spēlē. Jau pirms mača mums bija skaidrs par viņu labo aizsardzību un vārtsargiem. Vienkārši centāmies gūt vārtus," pauda Vēbers.

Pats Kristers Gudļevskis pēc spēles izteicās, ka "kaut Latvijas hokeja izlase pret vareno Kanādu nospēlēja ļoti cienījami, neviens spēlētājs nekad nevar būt apmierināts ar zaudējumu".

"Spēles sākumā nedaudz nervozēju, bet pēc pāris metieniem sāku just spēli un pārliecību par saviem spēkiem," pēc cīņas sarunā ar latviešu žurnālistiem teica Gudļevskis, kurš pauda, ka, neskatoties uz daudzajiem atvairītajiem metieniem, jutās normāli un nepieciešamības gadījumā būtu gatavs spēlēt arī pagarinājumā.

Gudļevskis piekrita, ka šī bija viņa līdzšinējās karjeras svarīgākā spēle. Kad trešajā trešdaļā viņš laukumā izsauca ārstu, vārtsargs vien ļāvis atpūsties komandas biedriem.

"Protams, ka varu spēlēt pret šo līmeni," secināja vārtsargs, kurš nesen pirmoreiz karjerā tika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačam. "Šis ir augstākais iespējamais līmenis, pat augstāks par NHL. Ja vari spēlēt šeit, vari spēlēt visur. Tas man nozīmē tiešām daudz."

"Zaudējām spēli, ja būsi apmierināts ar zaudējumu, dzīvē neko daudz nesasniegsi," teica Gudļevskis, tomēr piebildis, ka, neskatoties uz zaudējumu, šo spēli atcerēsies vienmēr.

LETA, Foto: EPA/LETA