foto: USA Hockey
ASV un Kanādas hokeja izlases pēdējās pārbaudes spēlēs izcīna pārliecinošas uzvaras
Džoels Farabī tikko raidījis ripu Slovākijas izlases vārtos.
Hokejs
2024. gada 8. maijs, 12:48

ASV un Kanādas hokeja izlases pēdējās pārbaudes spēlēs izcīna pārliecinošas uzvaras

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pārliecinošas uzvaras pēdējās pārbaudes spēlēs pirms 2024. gada pasaules čempionāta otrdien izcīnīja Kanādas un ASV hokejisti.

Kanādieši pārbaudes mačā Budapeštā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja mājinieci Ungāriju. Vārtus pagājušā gada pasaules čempionu labā guva Koltons Pareiko, Bouens Bairams, Ouens Pauers un Dilans Gunters, bet pa divām rezultatīvām pispēlēm atdeva Konors Bedārds un Endrū Mandžapane.

Kanādas izlasei šī bija otrā pārbaudes spēle pirms čempionāta - svētdien ar 5:1 viesos tika uzvarēta Austrija.

Savukārt ungāri iepriekšējā nedēļā uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā divīzijā un nākamgad atgriezīsies elites grupā.

Tikmēr ASV komanda savā vienīgajā pārbaudes mačā pirms pasaules čempionāta ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) Bratislavā pārspēja mājiniekus slovākus. Amerikāņu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Džoels Farabī, Metjū Boldijs, Maikls Eisimonts, Breidijs Tkačaks, Vils Smits un Kevins Heiss, kamēr slovākiem vārtus guva Jurajs Slafkovskis un Peters Cehlāriks.

Slovāki un amerikāņi būs Latvijas izlases pretinieki pasaules čempionātā apakšgrupu turnīrā.

Pirms tam Slovākijas izlase pārbaudes mačos divas reizes pieveica Šveici (3:0, 5:3), dalīja uzvaras uz pusēm ar Vāciju (3:7, 5:4), divreiz zaudēja Čehijai (2:4, 1:4) un sagrāva poļu hokejistus (6:1).

Vēl divās pārbaudes spēlēs dāņi ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pieveica poļus, bet Kazahstānas izlase ar 5:2 (0:1, 2:0, 3:1) apspēlēja Lielbritānijas valstsvienību.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam. A apakšgrupā Prāgā cīnīsies Austrija, Kanāda, Čehija, Dānija, Somija, Lielbritānija, Norvēģija un Šveice, bet B apakšgrupā Ostravā spēkus samēros Latvija, ASV, Vācija, Zviedrija, Francija, Kazahstāna un Polija.