foto: AP/Scanpix
NHL regulārās sezonas vajākā komanda Sanhosē "Sharks" tiek pie pirmās drafta izvēles
Sanhosē "Sharks" tikuši pie lieliskas iespēja krietni uzlabot savu komandu nākamai sezonai.
Hokejs
2024. gada 8. maijs, 10:50

NHL regulārās sezonas vajākā komanda Sanhosē "Sharks" tiek pie pirmās drafta izvēles

Sporta nodaļa

Jans.lv/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā pirmā izvēle būs Sanhosē "Sharks" komandai, noskaidrojās otrdien notikušajā drafta loterijā.

Šīs sezonas NHL vājākais komandai "Sharks" pirmajā izvēlē būs iespēja tikt pie neapšaubāmā drafta favorīta uzbrucēja Maklīna Selebrīni. Šī ir pirmā reize, kad "Sharks" tiek pie drafta pirmā numura. Tieši Sanhosē vienībai ar 18,5% bija lielākās iespējas uzvarēt drafta loterijā.

Otrā izvēle šī gada draftā būs pērn pie pirmā numura draftā un Konora Bedārda tikušajai Čikāgas "Blackhawks", trešie papildinājumu sev izvēlēsies Anaheimas "Ducks", ceturtā izvēle būs latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets", bet pie piektā numura tika Monreālas "Canadiens".

Drafta galvenais favorīts, 17 gadus vecais Selebrīni šosezon spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas komandā no Bostonas Universitātes un 68 spēlēs sakrāja 64 (32+32) punktus, esot trešais rezultatīvākais čempionāta hokejists. Selebrīni tika atzīts par NCAA aizvadītās sezonas labāko spēlētāju un labāko debitantu.

Ja "Sharks" izvēlēsies Selebrīni, viņš kļūs par ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kurš ticis draftēts ar pirmo numuru no NCAA. Pēdējais koledžu pārstāvis, kuru ar pirmo numuru draftēja bija aizsargs Ouens Pauels no Bufalo "Sabres" 2021. gadā, bet līdz šim vienīgais NCAA uzbrucējs, kurš tika pie drafta pirmā numura, bija Džo Mērfijs no Detroitas "Red Wings" 1986. gadā.

Dažādās drafta prognozēs šogad figurē arī divu Latvijas hokejistu vārdi - Kvebekas junioru līgā spēlējošais uzbrucējs Ēriks Mateiko un Zviedrijas U-20 līgā spēlējošais uzbrucējs Darels Uļjanskis.

Šī gada NHL drafts norisināsies Lasvegasā. Pirmā kārta notiks 28. jūnijā, bet otrā līdz septītā - nākamajā dienā.