foto: AFP/Scanpix
“Dzīve ir tik netaisnīga!” UFC un boksa zvaigzne Nganū paziņo, ka pēkšņi miris viņa 15 mēnešus vecais dēls
Fransiss Nganū piedzīvojis pašu smagāko, kas var notikt ar bērna vecākiem.
Sporta zvaigznes
2024. gada 30. aprīlis, 14:16

“Dzīve ir tik netaisnīga!” UFC un boksa zvaigzne Nganū paziņo, ka pēkšņi miris viņa 15 mēnešus vecais dēls

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kamerūnā dzimušais boksa un jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Fransiss Nganū paziņojis, ka viņa ģimeni piemeklējusi neiedomājama traģēdija – 15 mēnešu vecumā miris viņa dēliņš Kobe.

Franciju pārstāvošais kamerūniešu cīkstonis Fransiss Nganū sociālajos tīklos pirmdien pavēstīja traģisku vēsti: "Pārāk agri, lai aizietu, bet tomēr viņš ir aizgājis. "Mans mazais zēns, mans draugs, mans partneris Kobe bija dzīvības un prieka pilns. Tagad viņš guļ bez dzīvības pazīmēm. Es atkal un atkal kliedzu viņa vārdu, bet viņš nereaģē. Es blakus viņam biju labākais es, un tagad man nav ne jausmas, kas es esmu. Dzīve ir tik netaisnīga, ka sit mūs tur, kur sāp visvairāk," platformā “X” ierakstīja Nganū.

Dažas stundas pirms paziņojuma par Kobes nāvi Nganū publicēja ierakstu, neminot savu dēlu: "Kāda ir dzīves jēga, ja tas, par  ko mēs cīnāmies ar zobiem un nagiem, ir tas, kas beigās sit mums vissmagāk. Kāpēc dzīve ir tik netaisnīga un nežēlīga? Kāpēc dzīve vienmēr paņem to, ka mums nemaz nav?"

Kopā ar Nganū skumst un līdzjūtības vārdus izteikuši dažādi cīņas sporta spīdekļi un pasaules sporta elite, ieskaitot Konoru Makgregoru, Entoniju Džošua, Meniju Pakjao, Evanderu Keinu, Mārtiņu Līci un daudzus citu.

Pēc spožas MMA cīkstoņa karjeras (20 cīņās izcīnītas 17 uzvaras), kuras lielāko daļu viņš aizvadīja pasaulē prestižākā UFC (Ultimate Fighting Championship) seriālā, kļūstot arī par smagsvaru čempionu, Nganū nepagarināja līgumu ar UFC un nolēma izmēģināt veiksmi profesionālajā boksā. Februārī gan tika izziņots, ka Nganū grasās atgriezties UFC.

Pagājušajā mēnesī Saūda Arābijā viņš smagsvaru boksa cīņā otrajā raundā ar nokautu zaudēja Entonijam Džošua, bet savā debijas cīņā pērnā gada oktobrī ar visai apšaubāmu dalīto tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās Taisonam Fjūrijam, kura rīcībā cīņā ne vienmēr atbilda boksa noteikumiem.

Trūcīgā vidē Kamerūnā augušais Nganū tagad dzīvo Lasvegasā, ASV, tomēr lieliski atceras savu pagātni. Tagadējais cīņas sporta spīdeklis naudas trūkuma dēļ jau no 10 gadu vecuma bija spiests sākt strādāt fizisku darbu smilšu karjerā. Viņu bērnībā sev centās piesaistīt dažādas ielu bandas, tomēr viņš spēja iet savu ceļu. Tagad cīkstonis ar dažādiem labdarības projektiem cenšas palīdzēt jauniešiem Kamerūnā un citviet pasaulē. Nganū izveidojis pirmo MMA skolu savā dzimtenē un cenšas jauniešiem radīt arī izglītības iespējas. Viņa labdarības fonds ziņo, ka ir palīdzējuši aptuveni 26 000 bērnu un jauniešu.