foto: AP/Scanpix
Par NBA sezonas labāko treneri atzīst Marku Deinoltu no "Thunder"
Marks Deinolts sezonā pirmajā daļā trenēja arī mūsu Dāvi Bertānu, kuram gan nesaskatīja būtisku lomu komandas spēlē.
Basketbols
2024. gada 29. aprīlis, 11:21

Par NBA sezonas labāko treneri atzīst Marku Deinoltu no "Thunder"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par šīs sezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko treneri svētdien tika atzīts Marks Deinolts no Oklahomasitijas "Thunder" komandas.

39 gadus vecais Deinolts "Thunder" vienību vada ceturto sezonu un uz labākā trenera balvu viņš pretendēja arī pērn. 

Deinolts kļuvis par otro "Thunder" treneri, kurš atzīts par gada labāko speciālistu. Pirms viņa 2010. gadā līdzīgu godu izpelnījās Skots Brūkss.

Deinolta vadībā Oklahomasitijas komanda regulāro čempionātu noslēdza ar 57 uzvarām 82 mačos, kas ļāva triumfēt Rietumu konferencē. Pagājušajā sezonā "Thunder" regulārajā čempionātā finišēja ar bilanci 40-42, to šosezon uzlabojot pat 17 uzvarām un pirmo reizi kopš 2020.gada iekļūstot "play off". "Thunder" pirmo kārtu izslēgšanas spēlēs nav pārvarējuši kopš 2016. gada, bet pašlaik sērijā pret Ņūorleānas "Pelicans" ir vadībā ar 3-0.

Deinnolts balsojumā uzvarēja pārliecinoši, saņemot 89 no 100 pirmajām vietām un tiekot pie 473 punktiem. Džamals Moslijs no Orlando "Magic" balsojumā sakrāja četras pirmās vietas un 158 punktus, bet trešais balsojumā vienu pirmo vietu un 105 punktiem palika Minesotas "Timberwolves" treneris Kriss Finčs.

NBA sezonas balvas tiek pasniegtas par sniegumu pamatturnīrā.