foto: ZUMAPRESS.com
Turīgais Eirolīgas klubs "Monaco" noskatījis Rolandu Šmitu
Rolands Šmits varētu pārcelties uz vienu no spēcīgākajām Eirolīgas komandām.
Basketbols
2024. gada 23. aprīlis, 16:55

Turīgais Eirolīgas klubs "Monaco" noskatījis Rolandu Šmitu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ULEB Eirolīgas klubs "Monaco" izrāda interesi par latviešu uzbrucēju Rolandu Šmitu, informē Francijas basketbola medijs "bebasket.fr".

Klubs nenoliedz, ka gada sākumā ir kontaktējies ar 28 gadus vecā basketbolista aģentu. "Monaco" iepriekšējā sezonā Eirolīgas debijā aizcīnījās līdz trešajai vietai. Šajā sezonā Francijas klubs pamatturnīrā bija trešais un šonedēļ sāks cīņas ceturtdaļfinālā. Pērn Francijā pirmo titulu izcīnījusī "Monaco" šosezon ir regulārā turnīra līdere.

Šmits šajā sezonā Kauņas "Žalgiris" sastāvā ULEB Eirolīgā 31 mačā vidēji 23 minūtēs guva 10,5 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Metienus no spēles viņš realizēja ar 51% precizitāti, tajā skaitā tālmetienus ar 37% trāpīgumu. Pērn "Žalgiris" ar Šmitu pagarināja līgumu līdz 2025./2026. gada sezonas beigām, ceturtdien pavēstīja vienība. Valmierietis Kauņas klubā aizvada otro sezonu.

Tiesa, pēc galvenā trenera maiņas, kad Lietuvas izlases galveno treneri Kazi Maksvīti nomainīja itāļu speciālists Andrea Trinkjēri, latviešu uzbrucēja loma samazinājusies.

Pirms pievienošanās Kauņas komandai Šmits pārstāvēja "Barcelona" kopš 2017. gada, tobrīd noslēdzot vienošanos uz pieciem gadiem.

Pēc pavadīta pirmā gada uz īres tiesībām Fuenlavradas "Montakit" komandā viņš nākamajās četrās sezonās "Barcelona" vienībā aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas.