foto: IMAGO/Manuel Stefan
Balceram un Ķēniņam punkti Šveices finālā; Dzierkals Zviedrijas finālsēriju sāk ar smagu uzvaru
Rudolfa Balcera "Lions" Šveices čempionāta finālsērijā izvirzījusies vadībā ar 2-1.
Basketbols
2024. gada 21. aprīlis, 10:27

Balceram un Ķēniņam punkti Šveices finālā; Dzierkals Zviedrijas finālsēriju sāk ar smagu uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" sestdien izcīnīja uzvaru Šveices augstākās hokeja līgas (NL) fināla trešajā mačā un sērijā panāca 2-1.

"Lions" savā laukumā ar 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) pārspēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto "Lausanne" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.

Balcers tika pie rezultatīvas piespēles mājinieku trešajos vārtos, kad otrās trešdaļas vidū "Lions" vadībā izvirzīja Deniss Malgins. Latvietis kopā spēlēja 16 minūtes un 36 sekundes un nopelnīja divu minūšu noraidījumu, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs pretinieku metienus un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Arī Ķēniņš tika pie rezultatīvas piespēles, otrās trešdaļas otrajā minūtē palīdzot lozanniešiem vienīgo reizi mačā izvirzīties vadībā - 2:1. Ķēniņš uz ledus bija deviņas minūtes un astoņas sekundes, bloķēja vienu metienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Pusfinālā "Lions" ar 4-0 pieveica "Zug", bet "Lausanne" ar 4-1 - "Fribourg-Gotteron".

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Tikmēr Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK uzvarēja Zviedrijas hokeja līgas (SHL) finālsērijas pirmajā spēlē.

Šellefteo komanda savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Rodrigo Ābola pārstāvēto Engelholmas "Rogle" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Mājinieku rindās Dzierkals spēlēja 12 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa viesu vārtiem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Engelholmas komandā Ābols laukumā bija 15 minūtes un trīs sekundes un atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem un uzvarētiem sešiem no 13 iemetieniem, iekrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgie vārti mačā tika gūti nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz pamatlaika beigām, kad "Rogle" vārtsargu pārspēja Līnuss Lindstrems.

"Rogle" pusfināla sēriju pārvarēja, visās četrās spēlēs uzvarot pērnā gada čempioni Vekšes "Lakers", bet Šellefteo AIK ar 4-3 bija pārāka pār Gēteborgas "Frolunda".

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.