foto: imago/Pius Koller
Ķēniņš un "Lausanne" revanšējas Balceram, panākot izlīdzinājumu Šveices finālā; Dzierkala vārti ieved komandu Zviedrijas finālā
Ronalds Ķēniņš jau trīs reizes karjerā ir kļuvis par Šveices čempionu.
Hokejs
2024. gada 19. aprīlis, 09:21

Ķēniņš un "Lausanne" revanšējas Balceram, panākot izlīdzinājumu Šveices finālā; Dzierkala vārti ieved komandu Zviedrijas finālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ceturtdien Šveices augstākās hokeja līgas (NL) finālsērijas otrajā spēlē pārspēja Rūdolfu Balceru un Cīrihes "Lions", revanšējoties par pirmajā mačā piedzīvoto zaudējumu.

Lozannieši mājās bija pārāki ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-1.

Ķēniņš uz ledus bija deviņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli mājinieku otrajos gūtajos vārtos, vienreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Balcers spēlēja 19 minūtes un sešas sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, iekrāja divas soda minūtes un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderību -1.

Pusfinālā "Lions" ar 4-0 pieveica "Zug", bet "Lausanne" ar 4-1 - "Fribourg-Gotteron". Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Tikmēr Mārtiņš Dzierkals Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfināla izšķirošajā spēlē guva uzvaru nesošos vārtus un kaldināja Šellefteo AIK komandas uzvaru, nodrošinot tikšanos finālsērijā ar Rodrigo Ābola pārstāvēto Engelholmas "Rogle". AIK mājās ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Gēteborgas "Frolunda" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-3.

Pirmā perioda viducī Dzierkals pie labā vārtu stabiņa saņēma ripu un paguva izpildīt metienu, tobrīd panākot 2:1. Šajā cīņā latvietis uz ledus bija desmit minūtes un vienu sekundi, vienreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Rogle" pusfināla sēriju pārvarēja, visās četrās spēlēs uzvarot pērnā gada čempioni Vekšes "Lakers". Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Savukārt Eduards Tralmaks guva vārtus arī otrajā spēlē par palikšanu Čehijas hokeja ekstralīgā un sekmēja Kladno "Rytīrži" komandas uzvaru. Kladno vienība mājās ar rezultātu 7:2 (3:1, 4:1, 0:0) pārspēja "Vsetīn" hokejistus un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Spēles otrajā minūtē 1:0 mājinieku labā panāca kluba īpašnieks 52 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs, bet devītajā minūtē Tralmaks bija pēdējais no Kladno hokejistiem, kurš pieskārās ripai, tai no pretinieku spēlētāja nonākot vārtos. Latvietis piedalījās arī komandas ceturtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli.

Šajā cīņā Tralmaks uz ledus bija 16 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja abos iemetienos, tika pie divām soda minūtēm un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju +2. Vārtsargs Mareks Mitens palika rezervē.

Pretinieku rindās Patriks Zabusovs 14 minūšu un 20 sekunžu laikā divreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīvas lietderības -2, bet Daniela Bērziņa nebija pieteikumā.

Arī pagājušajā sezonā "Rytīrži" cīnījās pārspēlēs, kurās ar 4-0 guva panākumu pār Zlīnas "PSG Berani".