foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix
Bļugers un "Canucks" NHL pamatturnīru noslēdz ar zaudējumu
"Canucks" viesos ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Vinipegas "Jets" vienībai, kas izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas.
Hokejs
2024. gada 19. aprīlis, 08:34

Bļugers un "Canucks" NHL pamatturnīru noslēdz ar zaudējumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera un vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) noslēdzošajā regulārā čempionāta spēlē piedzīvoja neveiksmi.

"Canucks" viesos ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) zaudēja Vinipegas "Jets" vienībai, kas izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 23 sekundes, no kurām gandrīz četras minūtes spēlēja mazākumā, un atzīmējās statistikā ar diviem spēka paņēmieniem, uzvarēja trijos no sešiem iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -3.

Pirmajā trešdaļā Vankūveras komandu vadībā izvirzīja Konors Gārlends, taču turpinājumā neizšķirtu panāca Gabriels Vilardi. Otrā perioda ievadā laukuma saimnieki pārņēma vadību pēc Koula Perfeti gūtajiem vārtiem, tomēr "Canucks" vairākumu rezultatīvi izdevās noslēgt Ēliasam Lindholmam, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam.

Trešajā trešdaļā pēc spēlētām piecām minūtēm vienu vārtu pārsvaru "Jets" atguva Ņikita Čibrikovs, bet spēles izskaņā tukšos "Canucks" vārtos vēl ripu raidīja Perfeti.

Viesu vārtus sargāja Tačers Demko, kurš atvairīja 22 metienus, kamēr otrā laukuma galā Lorēns Brosuā tika galā ar 18 ripām. Savukārt Artūrs Šilovs pašlaik ir nosūtīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Ebotsfordas "Canucks".

Bļugers šosezon 68 spēlēs ticis pie 28 (6+22) punktiem, kas ir atkārtots latviešu uzbrucēja karjeras rekords. Viņa kontā arī 31 soda minūte un pozitīvs lietderības koeficients +4.

Tikmēr vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš sezonas izskaņā tika izsaukts uz NHL vienību, šosezon "Canucks" rindās laukumā devies četros mačos, izcīnījis trīs uzvaras, atvairījis 88,1% metienu un vidēji spēlē savos vārtos ielaidis 2,47 ripas.

"Canucks" ar 109 punktiem 82 spēlēs ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē un Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā tiksies ar Nešvilas "Predators".

Tikmēr Kolorādo "Avalanche" izcīnīja pārliecinošu uzvaru mājās ar rezultātu 5:1 (4:1, 1:0, 0:0) apspēlēja Edmontonas "Oilers". Abas komandas jau pirms tam bija nodrošinājušas vietu Stenlija kausa izcīņā. Divus vārtus Kolorādo vienības labā guva Valērijs Ņičuškins, bet pa reizei viesu vārtos ripu raidīja Miko Rantanens, Džošs Mensons un Zeks Parisi.

Vēl starp uzvarētājiem Neitans Makinons izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kas ļāva labot kluba pārstāvju rekordu iekrātajos rezultativitātes punktos vienas sezona laikā. Makinons šosezon iekrāja 140 (51+89) punktus, apsteidzot Peteru Ščasniju, kurš "Avanalche" rindās 1981./1982.gada sezonā tika pie 139 punktiem. 

Savukārt Anaheimas "Ducks", kas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, viesos ar 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) pārspēja pagājušās sezonas čempioni Vegasas "Golden Knights". 

"Ducks" labā trīs vārtus guva Frenks Vatrano, kamēr vēl vienu reizi pretinieku vārtsargu pārspēja Džeksons Lakombs. "Golden Knights" rindās ar precīzu metienu izcēlās Džeks Aikels.

Mājinieki Rietumu konferencē ierindojās astotajā pozīcijā, kā pēdējie nodrošinot vietu Stenlija kausa izcīņā.