foto: Getty Images via AFP
Šilovs ielaiž četras ripas un piedzīvo savu pirmo zaudējumu šosezon NHL
Artūrs Šilovs pēc zaudētiem vārtiem.
Hokejs
2024. gada 11. aprīlis, 09:24

Šilovs ielaiž četras ripas un piedzīvo savu pirmo zaudējumu šosezon NHL

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja 14 metienus, taču tas neglāba viņa un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" no zaudējuma papildlaikā.

"Canucks" mājās ar rezultātu 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:1) piekāpās Arizonas "Coyotes".

Šilovs atvairīja 14 no 18 pretinieku metieniem, tiekot galā ar 77,8% raidījumu. Šis latvietim pēc trim izcīnītām uzvarām bija pirmais zaudējums šosezon. Šilovs NHL debitēja pagājušajā sezonā, kad piedalījās piecās spēlēs, izcīnot trīs uzvaras.

Otrajā trešdaļā pēc spēlētām nepilnām sešām minūtēm viesus vadībā izvirzīja Džošs Brauns, taču laukuma saimnieki panāca neizšķirtu nedaudz mazāk kā pusotru minūti līdz perioda beigām, precīzam esot Džonatanam Teneram Millers. Vēl minūti vēlāk Arizonas komandai vienu vārtu pārsvaru atguva Vladislavs Koļačonoks.

Trešās trešdaļas ievadā "Coyotes" pārsvaru dubultoja Dilans Ganters, uz ko mājinieki atbildēja ar Konora Gārlenda un Elīasa Petersona gūtajiem vārtiem, nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātam kļūstot 3:3.

Papildlaikā "Canucks" bija iespēja izraut uzvaru, taču Filipa Hroneka soda metiens palika nerealizēts, un neilgi pēc tam Šilovu no vārtu priekšas pārspēja Logan Kūlijs, atnesot "Coyotes" vienībai panākumu.

Ganters maču noslēdza ar četriem (1+3) rezultativitātes punktiem, kamēr "Canucks" rindās Kvins Hjūzs asistēja visos mājinieku vārtu guvumos.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 13 minūtes un sešas sekundes, no kurām četras minūtes un 33 sekundes pavadīja mazākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem, trīs spēka paņēmieniem, uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Canucks", kas jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, ar 105 punktiem 79 spēlēs Rietumu konferencē ierindojas otrajā pozīcijā.

Citā mačā Edmontonas "Oilers" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. "Oilers", kas spēlēja bez viena no saviem līderiem Konora Makdeivida, mājās ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) apspēlēja pagājušās sezonas čempioni Vegasas "Golden Knights", kas vēl cīnās par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā.

Starp uzvarētājiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Leons Draizaitls un Zaks Haimens, divas rezultatīvas piespēles iekrāja Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Raiens Makleods, kamēr pa reizei viesu vārtos ripu raidīja Dilans Holovejs, Kodijs Sīsī un Matīass Ekholms. Vienīgos "Golden Knights" vārtus guva Kīgans Kolesars.

Tikmēr Sentluisas "Blues" savā laukumā ar 5:2 (4:0, 0:1, 1:1) izcīnīja uzvaru pār Čikāgas "Blackhawks", kas ļauj mājiniekiem turpināt cīņu par iekļūsa Stenlija kausa izcīņā.

Pirmajās septiņās minūtes laukuma saimnieki guva četrus vārtus, divas reizes precīzam esot Džordanam Kirū un vienus vārtus gūstot Torijam Krugam un Zekam Boldukam.

Otrajā trešdaļā vienu ripu mājinieku vārtos raidīja Filips Kuraševs, taču trešā perioda vidū četru vārtu pārsvaru Sentluisas vienībai atjaunoja Roberts Tomass. Nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Blackhawks" guva vēl otros vārtus, precīzam esot Lendonam Slegertam.