foto: EPA/Scanpix
“Diemžēl sports mēdz būt arī nežēlīgs...” Tokijas medaļnieks Plēsnieks paliek bez Parīzes olimpiskajām spēlēm
Artūrs Plēsnieks svara kategorijā līdz 102 kilogramiem pagaidām nav spējis pietuvoties pasaules elites līmenim.
Citi sporta veidi
2024. gada 8. aprīlis, 16:01

“Diemžēl sports mēdz būt arī nežēlīgs...” Tokijas medaļnieks Plēsnieks paliek bez Parīzes olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Viens no pēdējo gadu Latvijas labākajiem svarcēlājiem, Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Artūrs Plēsnieks pavēstījis, ka Parīzes olimpiskajās spēlēs viņš nepiedalīsies.

Taizemes pilsētā Puketā šajās dienās tika aizvadītas svarcelšanas Pasaules kausa sacensības, kas sportistiem bija pēdējā iespēja kvalificēties šogad jūlijā gaidāmajām Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Pirmdien svara kategorijā līdz 102 kilogramiem uz starta izgāja Artūrs Plēsnieks. Latvijas sportists startēja B grupā un raušanā pacēla 165 kilogramus, kam sekoja neveiksmīgi mēģinājumi ar 173 un 174 kilogramiem, bet grūšanā tika galā vien ar 205 kilogramiem, kam sekoja neveiksmīgi mēģinājumi ar 215 un 227 kilogramiem. Pirms A grupas jeb spēcīgāko sportistu starta Plēsnieks ieņēma vien astoto pozīciju. Ar summā sakrātajiem 370 kilogramiem Plēsnieks, ierindojās 14. vietā.

Pēc paša sportista paziņojuma viņa “Instagram” kontā noprotams, ka Latvijas Oimpiskās vienības (LOV) zelta sastāva dalībnieks nespēs kvalificēties Parīzes spēlēm.

Artūrs Plēsnieks 2021. gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 109 kilogramiem. Pēc spēlēm viņam nācās mainīt svara kategoriju uz krietni vieglāku (līdz 102 kilogramiem), kur nav izdevies pietuvoties saviem kādreizējiem rezultātiem, jo iepriekšējā tika izņemta no olimpiskās aprites. Plēsnieks 2016. gadā kļuva arī par Eiropas čempionu svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, bet 2017. gadā tika pie sudraba un 2015. gadā bronzas pasaules čempionātos tajā pašā svara kategorijā.

32 gadus vecais Plēsnieks savā emocionālajā paziņojumā vēsta, ka sporta gaitām punktu vēl nedomā likt un gatavosies pasaules čempionātam.

Suhareva trenera Eduards Andruškeviča aprēķini, kas publiskoti ar Latvijas Olimpiskās vienības starpniecību, liecina, ka Suharevs ir nodrošinājis vietu Parīzes spēlēs.

Suharevs raušanā pacēla 157 kilogramus, kas ir jauns Latvijas rekords. Visu svarcēlāju konkurencē tas bija piektais labākais rezultāts. Grūšanā Latvijas sportistam pakļāvās 184 kilogrami, kas bija devītais labākais rezultāts. Ar summā sakrāto 341 kilogramu, kas ir atkārtots Latvijas rekords, Suharevs ierindojās sestajā vietā.

Tāpat sacensībās svara kategorijā līdz 89 kilogramiem startēja Armands Mežinskis, kurš raušanā pacēla 160 kilogramus, kas bija dalīts 11. labākais rezultāts. Grūšanā Latvijas sportistam pakļāvās 195 kilogrami, kas bija dalīts desmitais labākais rezultāts. Ar summā sakrātajiem 355 kilogramiem Mežinskis ierindojās 11. vietā. Mežinska dalība Parīzē ir maz ticama.

 Oficiāli par olimpiskajām ceļazīmēm Starptautiskā Svarcelšanas federācija paziņos pēc 28. aprīļa, ņemot vērā pasaules rangu šajā datumā, taču Pasaules kauss ir pēdējās sacensības, kurās var uzlabot vietu rangā.