Hokejs
2024. gada 4. aprīlis, 11:15

VIDEO: kā tas ir iespējams? NHL spēlē uzsāk masu kautiņu jau otrajā sekundē!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Visnotaļ jautri sākās Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēle, kurā tikās kaimiņi Ņujorkas “Rangers” un aiz Hudzonas upes mītošie Ņūdžersijas “Devils” — uzreiz pēc sākuma iemetiena sākās masu kautiņš, un pieci spēlētāji no katras komandas tika izraidīti no spēles, vēl pirms visi skatītāji paspēja ieņemt savas vietas.

Tiesa, zinošus cilvēkus šāds spēles sākums nebūt neizbrīnīja. Lieta tāda, ka iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē 11. martā “Rangers” spēlētājs Mets Rempe ar elkoni iesita pa žokli Šveices izlasi pārstāvošajam “velnam” Jonasam Zīgentāleram, viņu nokautējot un nopelnot izraidīšanu no spēles un četru nākamo spēļu diskvalifikāciju, bet pirms tam 22. februāra spēlē viņš pretinieku laukumā rupji nospēlēja pret Neitanu Bastianu, par ko “velni”, jo īpaši aizsargs Kērtiss Makdermids, bija saniknoti.

11. martā Rempe noraidīja Makdermida ierosinājumu izkauties jau spēles sākumā, šādi nokārtojot rēķinus par sitienu Bastianam, un Makdermidam tas negāja pie sirds. “Pastāv zināmas [uzvedības] normas, un es nebiju domājis, ka viņš tā atbildēs,” toreiz pēc spēles žurnālistiem sacīja Makdermids. “Nezinu, kas viņam bija teikts, bet viņš atbildēja “nē”. Pēc tāda sitiena [Bastianam — red.] nav nekādu citu variantu, cilvēkam ir jāatbild uz izaicinājumu, jābūt vīrietim.” Pēc tam, kad Rempe nokautēja Zīgentāleru, Makdermids mēģināja ar viņu izkauties, taču iejaucās tiesneši.

Trešdienas spēlē gan Rempe, gan Makdermids bija iekļauti komandu sākuma pieciniekos, un uguņošana bija garantēta. Tiesa, diez vai kāds gaidīja, ka šo divu spēlētāju kautiņā nekavējoties iesaistīsies arī pārējie abu komandu laukuma spēlētāji.

Taču šoreiz Makdermids bija apmierināts. “Bija lieliski redzēt, ka komanda šādi noreaģē un cīnās viens par otru,” viņš sacīja pēc spēles, pēc izkaušanās pat paslavējot arī Rempi. “Es viņu ļoti cienu. Viņš ir jauns čalis, kurš cenšas darīt savu darbu. Es to saprotu.”

Jāpiebilst, ka 21 gadu vecais Rempe savā īsajā 14 spēļu NHL karjerā pamanījies tikt izraidīts jau no trijām spēlēm — visās reizēs pret “Devils”, vēsta "heavy.com".

“Rangers” uzvarēja ar 4:3, tādējādi uzvarot savus kaimiņus visās regulārā čempionāta tikšanās reizēs. Ar 106 punktiem ņujorkieši ir līgas vadībā, par trim punktiem apsteidzot Dalasas “Stars” un Bostonas “Bruins”. Savukārt “Devils” ar 76 punktiem savā divīzijā ieņem 7. vietu un par 7 punktiem atpaliek no trešajā vietā esošajiem Filadelfijas “Flyers”, cīnoties par ceļazīmi uz Stenlija kausa izcīņu.