foto: Paula Čurkste/LETA
"Mēs tagad braucam uzvarēt!" Latvijas 3x3 izlase ar pārliecību dodas pēc "olimpiādes ceļazīmēm"
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētāji - Kārlis Lasmanis (no labās), Nauris Miezis, Mārcis Osis, Artūrs Strēlnieks un Agnis Čavars piedalās Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases atklātajā treniņā Biznesa augstskolā "Turība".
Basketbols
2024. gada 3. aprīlis, 18:28

"Mēs tagad braucam uzvarēt!" Latvijas 3x3 izlase ar pārliecību dodas pēc "olimpiādes ceļazīmēm"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis tic, ka basketbolisti Parīzes olimpiskajām spēlēm kvalificēsies jau pirmajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis jau ceturtdien dosies uz Honkongu, kur noslēgs sagatavošanos un no 12.līdz 14.aprīlim aizvadīs pirmo no trijiem Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem.

foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētājs Agnis Čavars (no kreisās), 3x3 basketbola treneris Raimonds Feldmanis un 3x3 basketbola izlases spēlētājs Nauris Miezis piedalās preses konferencē pēc Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases atklātā treniņa Biznesa augstskolā "Turība".

"Uz Honkongu dosimies ar patīkamām sajūtām, visi esam veseli un fokusējušies savam mērķim. Braucam nedaudz ātrāk, lai aklimatizētos. Braucam seši, lai būtu treniņu process un ieietu noteiktā ritmā. Mums bija tāda iespēja braukt sešiem, to arī izmantojam," stāstīja treneris.

Viņš norādīja, ka komandas iekšienē jau zināms, kuri četri spēlētāji dosies laukumā kvalifikācijas turnīrā, taču pagaidām to neatklās.

"Tas ir tāpat kā lielajā basketbolā, kad paziņo starta piecinieku 15 minūtes pirms spēles. Mongolijas izlase sastāvu izlika vakardien, Nīderlande vēl nedaudz ātrāk, bet Ēģipte vēl nav paziņojusi. Varbūt māņticība vai spēlītes starp komandām," piebilda treneris.

foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētāji - Kārlis Lasmanis (no kreisās), Francis Lācis, Artūrs Strēlnieks, Nauris Miezis un Agnis Čavars piedalās Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases atklātajā treniņā Biznesa augstskolā "Turība".

Neskatoties uz to, ka Latvija ir pirmā olimpisko spēļu čempione 3x3 basketbolā, Feldmanis nevēlējās izcelt latviešus kā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas favorīti.

"Pasaules rangā esam devītie. Braucam ar savu mērķi, zinām, ko gribam sasniegt, un ar pārliecību, nevis pašpārliecinātību, izdarīt savu darbu," izcēla treneris.

"Esam sportisti un jebkurš brauc uz sacensībām, lai uzreiz izcīnītu uzvaru. Mēs tagad braucam uzvarēt, lai sasniegtu savu mērķi ātrāk. Soli pa solim, arī psiholoģiski puiši ir noskaņojušies," viņš piebilda.

foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases spēlētājs Agnis Čavars (no kreisās) un Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis piedalās Latvijas vīriešu 3x3 basketbola izlases atklātajā treniņā Biznesa augstskolā "Turība".

Pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas 3x3 basketbolisti B grupā tiksies ar Āzijas čempioni Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi, bet A grupā cīnīsies Honkonga, Nīderlande, Austrija un Šveice. Tikai labākā no astoņām komandām iegūs ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

"Mongolijas izlase Āzijas kausā spēlēja ar nedaudz citādāku sastāvu, bet tagad ir ierastie spēlētāji, kuri parasti ir arī Pasaules tūres posmos. Viņi ir profesionāli 3x3 spēlētāji. Jaunzēlandiešiem ir basketbolisti ar daudz 3x3 spēlēm, katrs ir aizvadījis ap 250 mačiem. Pret katru komandu ir sava recepte. Ēģipte pagaidām nav paziņojusi savu sastāvu, bet tā būs trešā spēle un mēs jau būsim viņus iepazinuši," gaidāmos pretiniekus raksturoja treneris.

Salīdzinot ar Tokijas olimpiskajām spēlēm, Feldmanis skaidroja, ka šobrīd no daudzām valstīm ir lielāka interese par 3x3 basketbolu, bet Latvijas spēlētāji ir kļuvuši daudz pieredzējušāki.

"Ir daudz lielāka ažiotāža. Piemērām, Austrija naturalizēja spēlētāju. Katra komanda, federācija vēl vairāk iesaistās, lai izveidotu 3x3 izlasi. Piemēram, austrieši tikai fokusējas uz 3x3 basketbolu, jo saprot, ka klasiskajā basketbolā viņiem iet grūtāk. Viņi dabū vairāk jaudas un finanšu, lai sagatavotos tieši 3x3 basketbolam," skaidroja treneris.

"Mēs esam kļuvuši stiprāki, jo Naurim un Kārlim, Agnim un Edgaram tagad ir ļoti liela pieredze. Man ļoti patika, ka viņi pagājušajā sezonā nespēlēja kopā un katram bija jauna loma. Viņi neredzējās desmit mēnešus un tagad parādījās papildu enerģija laukumā, bet Zigmārs un Francis ienes vēl vairāk atlētiskuma," turpināja treneris.

Ja pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, bet pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā.