Pašnāvība? Nelaimes gadījums? Atklājas jaunas detaļas par pasaules otrās raketes Sabaļenkas dzīvesbiedra traģisko nāvi
Sabaļenka ar Koļcovu laimīgajos laikos (ekrānuzņēmums no "X")
Citi sporta veidi
2024. gada 20. marts, 20:22

Pašnāvība? Nelaimes gadījums? Atklājas jaunas detaļas par pasaules otrās raketes Sabaļenkas dzīvesbiedra traģisko nāvi

Sporta nodaļa

Jauns.lv

ASV Floridas štata Maiami policija paziņojusi, ka pasaules otrās raketes Arinas Sabaļenkas dzīvesbiedrs, bijušais NHL hokejists Konstantīns Koļcovs ir izdarījis pašnāvību, taču viņa bijusī sieva tam nepiekrīt.

Paziņojumā teikts, ka pirmdien, 18. marta pusdienlaikā policisti un glābēji tika uzsaukti uz “St. Regis Bar Harbour Resort” viesnīcu, no kuras balkona bija nolēcis kāds vīrietis. Medijos vēsta, ka Koļcovs dzīvoja 23. stāva numurā. Paziņojumā norādīts, ka nekas neliecina par “vardarbīgu nāvi”. Koļcova bijusī sieva netic viņa pašnāvībai.

“Tas bija nelaimes gadījums,” ir pārliecināta Koļcova bijusī sieva Jūlija Mihailova, kura dzīvo ASV Floridas štatā, un viņas mājas atrodas pavisam netālu no bijušā vīra nāves vietas. “Mums palika vecais ģimenes dators ar Konstantīna elektronisko pastu. Es paņēmu paroles, un izdevās atvērt dažas vēstules. Konstantīnam bija rezervēti apartamenti citā vietā. Bija apmaksāti pirkumi, kas vēl nebija pienākuši. Uz ilgu laiku nomāta automašīna. Tas nozīmē, ka viņš negrasījās aiziet no dzīves. Protams, galvā viss kaut kas var gadīties, taču nekas neliecināja par traģēdiju,” viņa izteicās Baltkrievijas izdevumam “Zerkalo”. Turklāt Konstantīns vēlējies drīzumā tikties ar bērniem, uzaicināt viņus uz pusdienām.

Viņa uzskata, ka Konstantīns, visticamāk, piedzēries izkrita pa logu. “Domāju, ka jūsu kolēģi kaut ko ne tā saprata. Vai policijas versiju par pašnāvību pieņēma par faktu, galu galā, cilvēki reti kad paši izkrīt pa logu. Policijā uzreiz atmeta versiju par slepkavību: Konstantīns numurā bija viens. Lūk, tādēļ arī pateica, ka, iespējams, bija pašnāvība. Taču atkārtošu, nekad nevēstīja par to, ka Konstantīns grasās nolēkt. Visticamāk, viņš bija ļoti piedzēries. Diemžēl, hokejisti ar to mēdz grēkot. Konstantīna numurā bija tukšas alkohola pudeles. Tur bija balkons ar skatu uz okeānu. Iespējams, Konstantīns neizsekoja savām darbībām.”

Koļcovs ar bērniem 2020. gadā (foto: Jūlijas Mihailovas "Instagram")

Uz jautājumu, kā tagad jūtas viņu trīs bērni, Jūlija atteica: “Grūts jautājums. Cenšamies nenokārt degunu. Nezinu, kā vēl pateikt. Vecākiem dēliem Daņiilam un Aleksandram grūtāk, viņi visu labi saprot. Viņiem 18 un 16 gadi. Jaunākajam Stefanam pieci gadi. Viņš domā, ka tētis tagad debesīs. Tiesa, Stefans pajautāja, kā tētis nomira, bet es viņam vēl neatbildēju.”

Bērnu dēļ, viņa gribētu kaut patiesa izrādītos tieši nelaimes gadījuma versija. “Bērniem tā būtu mierīgāk. Daņiils un Aleksandrs internetā lasīja par pašnāvību, un, protams, viņi jūtas nelāgi.”

Viņa ir pāris reizes tikusies ar Arinu Sabaļenku, kuru savulaik vainoja vīra aizvilšanā. “Patīkama meitene. Manu publikāciju pirms dažiem gadiem izraisīja emocijas, bija ļoti sāpīgi. Es ļoti mīlēju Konstantīnu… Taču Sabaļenka labi izturējās pret maniem bērniem, tādēļ man pret viņu normāla attieksme.”

Notikušajam īpašu traģismu piešķir fakts, ka Sabaļenka savulaik traģiski zaudēja savu tēvu, arī bijušo profesionālo hokejistu. Viņas tēvs Sergejs nomira 2019. gadā nieka 43 gadu vecumā ar ātro meningītu. "Mamma trīs reizes izsauca ātro palīdzību. Tikai trešajā reizē viņu aizveda uz slimnīcu, kad viņam jau praktiski bija iestājusies klīniskā nāve, mēģināja glābt, taču pēc nedēļas viņš aizgāja,' izdevumam "Zerkalo" atzina Sabaļenka.

Ar Konstantīnu Koļcovu viņa sāka tikties 2021. gadā.

Koļcova pirmais treneris Vladislavs Ostapenko pieļauj, ka sportists izdarīja pašnāvību ģimenes apstākļu dēļ. “Viņš sastrīdējās, tā ir ģimenes situācija. Es pats nevaru aptvert, ļoti grūti pašlaik,” viņš sacīja aģentūrai TASS.

Jau 22. martā Sabaļenkai paredzēts piedalīties “Miami Open” tenisa turnīrā. “Tennis Channel” vēsta, ka tenisiste, par spīti briesmīgajam triecienam, spēlēs, taču nepiedalīsies preses konferencēs.

Pirmā pretiniece Arinai būs viņas labākā draudzene, spāniete Paula Badosa. Viņa žurnālistiem paziņoja, ka nevēlas apspriest notikušo, taču piebilda, ka daudz runājusi ar draudzeni. “Vakar es daudz ar viņu runāju, arī šodienas rītā. Tā ka es zinu, ko viņa pārdzīvo, es zinu visu situāciju. Mani tas nedaudz šokē, jo viņa ir mana labākā draudzene, un es negribu, lai viņa cieš. Tā ir ļoti smaga situācija. Turklāt pret viņu spēlēt vispār ir neparocīgi. Es negribu to apspriest. Viņa ir mana labākā draudzene, un es viņai to apsolīju. Viņa ir stipra sieviete, domāju, ka viņa no kaut kurienes gūs spēku. Ceru, ka būs cīņa, laba spēle.”

Līdzjūtību Arinai izteikusi arī bijusī pirmā rakete Karolīna Vozņacki. “Es to saku un gribu raudāt,” viņa sacīja. “Es viņai teicu, ka būšu blakus, ja viņai kaut ko vajadzēs. Es mīlu Arinu, viņa ir brīnišķīgs cilvēks. Viņa vienmēr tāda laimīga un atvērta. Redzēt, kā viņa to pārdzīvo, tas plosa sirdi.”

Minskā dzimušais Koļcovs karjeras lielāko daļu pavadīja Krievijas klubos, pārstāvot Čerepovecas "Severstaļ", Novokuzņeckas "Metallurg", Kazaņas "Ak Bars", Maskavas "Spartak", Ufas "Salavat Julajev" un Mitišķu "Atlant",  savā pēdējā sezonā 2015./2016.gadā pārstāvēta dzimtās Minskas "Dinamo" komandu.

Ar "Salavat Julajev" vienību aizsargs 2011.gadā kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa ieguvēju.

Tāpat Koļcovs trīs sezonas aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Pitsburgas "Penguins", kopumā 144 spēlēs izceļoties ar 38 (12+26) punktiem.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Koļcovs pievērsās trenera darbam, divas sezonas esot Minskas "Dinamo" galvenā trenera palīgs, vienu sezonu  - "Spartak" trenera asistents,  pēdējās divas sezonas bijušais aizsargs bija Ufas "Salavt Julajev" galvenā trenera asistents.

Spēlētāja karjeras laikā Koļcovs Baltkrievijas valstsvienības rindās piedalījās desmit pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.