foto: Nikola Krstic/Shutterstock/ Vida Press
Bodiroga un Motiejūns turpinās vadīt ULEB Eirolīgu
Serbu basketbola leģenda Dejans Bodiroga.
Basketbols
2024. gada 13. marts, 17:22

Bodiroga un Motiejūns turpinās vadīt ULEB Eirolīgu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dejans Bodiroga arī turpmākos četrus gadus būs "Euroleague Basketball" prezidents un Pauļus Motiejūns pildīs izpilddirektora pienākumus, trešdien vienbalsīgi lēma "Euroleague Commercial Assets" (ECA) direktoru valde.

Serbs Bodiroga Eirolīgas prezidenta amatā tika ievēlēts 2022. gada septembrī. Viņa galvenais uzdevums bija rīkoto sacensību kvalitātes uzlabošana klubiem, basketbolistiem, līdzjutējiem, partneriem un citām iesaistītajām pusēm, kā arī attiecību stiprināšana ar spēlētāju arodbiedrību, galveno treneru valdi, tiesnešu arodbiedrību, Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA), nacionālajiem čempionātiem un citām ar basketbolu saistītām institūcijām.

Savukārt Motiejūns izpilddirektora pienākumus pilda kopš pērnā gada vasaras pēc tam, kad pameta Kauņas "Žalgiris" prezidenta amatu. Lietuvieša galvenais uzdevums bija iesaistīto pušu apvienošana ar mērķi strādāt izaugsmei galvenajos Eiropas un citos tirgos.

Bodiroga gadsimta sākumā pats trīsreiz kļuva par Eirolīgas čempionu, pirmo titulu izcīnot vēl tad, kad turnīrs bija FIBA paspārnē.