foto: Evija Trifanova/LETA
Latviešu daudzcīņnieks Oļegs Kozjakovs kļūst par NJCAA čempionu telpās
Oļegs Kozjakovs, saņemot balvu "Gada balva vieglatlētikā 2019".
Citi sporta veidi
2024. gada 4. marts, 15:38

Latviešu daudzcīņnieks Oļegs Kozjakovs kļūst par NJCAA čempionu telpās

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas daudzcīņnieks Oļegs Kozjakovs nedēļas nogalē Geinsvilā kļuva par Nacionālās junioru koledžu vieglatlētikas asociācijas (NJCAA) čempionu septiņcīņā telpās, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Vinsenas Universitātes students sestdien kļuva par NJCAA čempionu telpās, sasniedzot jaunu personisko rekordu telpās 5327 punkti.

60 metrus viņš veica 7,44 sekundēs, tāllēkšanā pārvarēja septiņu metru robežu (7,03 metri), lodi aizgrūda 15,02 metrus, augstlēkšanā pārvarēja 1,78 metrus, 60 metru distanci ar barjerām veica 9,08 sekundēs, kārtslēkšanā pirmoreiz karjerā pārvarēja piecus metrus un 1000 metrus veica divās minūtēs un 52,75 sekundēs.

Kārtslēcēju sacensībās viņš ar 4,79 metru augstumā pārvarētu latiņu finišēja otrais.

Latvijā līdz šim tikai 16 kārtslēcēji ir lekuši vismaz piecu metru augstumā. Daudzcīņnieku vidū šo augstumu ir veicis vien Ronalds Blūms un Rojs Piziks.

Kozjakovs 2017. gadā kļuva par pasaules jauniešu čempionu desmitcīņā, bet gadu vēlāk - arī Eiropas jauniešu vicečempionu desmitcīņā.

Pēc šiem panākumiem sportists guva savainojumus, un pāris gadu bija vajadzīgs, lai viņš varētu atgriezties sacensībās.

Jau otro gadu viņš ir Vinsenas Universitātes students un šīs sezonas sacensībās telpās Kozjakovs ir NJCAA līderis septiņcīņā un kārtslēkšanā.

Kozjakovs ar 7594 punktiem ir Latvijas jauniešu (U-18) rekordists desmitcīņā. Eiropas jauniešu čempionātā Ģērā sasniegtais rezultāts 7663 punkti netiek atzīts par rekordu, jo pāris disciplīnās ceļavēja ātrums pārsniedza pieļaujamo normu.

NJCAA, kas dibināta 1938. gadā, ir pārstāvēta 24 ASV štatos, un 525 koledžas ir sadalītas trijās divīzijās.