foto: IMAGO/Giuseppe Maffia
Franču futbola zvaigznei Pogbā piespriež četru gadu diskvalifikāciju
Franču futbola pussargs Pols Pogbā.
Futbols
2024. gada 29. februāris, 16:13

Franču futbola zvaigznei Pogbā piespriež četru gadu diskvalifikāciju

Jauns.lv/LETA

Turīnas "Juventus" un Francijas futbola izlases pussargam Polam Pogbā ceturtdien par antidopinga noteikumu pārkāpumu ir piespriesta četru gadu diskvalifikācija, ziņo Turīnas "Juventus".

Jau ziņots, ka oktobra sākumā testosterona klātbūtne Itālijas Antidopinga organizācijas (ONAD) veiktajā pārbaudē Pogbā tika konstatēta arī dopinga analīžu B paraugā.

Ceturtdien ONAD Pogbā piesprieda četru gadu diskvalifikāciju, ziņo "Juventus".

Kluba pārstāvis aģentūrai AFP apstiprināja, ka klubam ir paziņots par pieņemto lēmumu.

Jau ziņots, ka 30 gadus vecajam bijušajam Mančestras "United" spēlētājam, kurš 2018. gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, varēja tikt piemērota diskvalifikācija līdz pat četriem gadiem. Saskaņā ar Pasaules Antidopinga kodeksu Pogbā bija jāpiespriež četru gadu diskvalifikācija, kas varēja tikt samazināta uz pusi, ja viņš pierādītu, ka nav vainīgs.

Diskvalifikācija varētu sasniegt vien dažus mēnešus, ja vielas lietošana notikusi "ārpus sacensībām un nav saistīta ar viņa sportisko spēju līmeni". Pogbā pārstāvji septembrī pauda, ka testosterons organismā nokļuvis no sportistu ASV konsultējoša ārsta izrakstīta uztura bagātinātāja. Testosterons veicina muskuļu attīstību.