foto: Valsts prezidenta kanceleja / Ilmārs Znotiņš
VIDEO: “Paldies, liels!” Valsts prezidents ģērbtuvē sveic pasaules karstāko basketbola komandu, kas viņam radījusi pat veselības problēmas
Edgars Rinkēvičs ģērbtuvē sarokojās ar visiem Latvijas izlases dalībniekiem.
Basketbols
2024. gada 26. februāris, 12:15

VIDEO: “Paldies, liels!” Valsts prezidents ģērbtuvē sveic pasaules karstāko basketbola komandu, kas viņam radījusi pat veselības problēmas

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola izlase savā otrajā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē “Arēnā Rīgā” sīvā cīņā pārspēja Slovākijas basketbola izlasi, turpinot savu panākumu sēriju.

Daudzi basketbola apskatnieki un pat Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) atzīst, ka šobrīd tieši Latvijas vīriešu valstsvienība uzskatāma par dominējošāko spēku pasaules basketbolā, jo pēdējā 21 oficiālā spēlē izcīnīti 19 panākumi (zaudēts vienīgi Vācijai un Kanādai), bet pēdējos 26 mačos uzvarēts 23 reizes (vēl neveiksme papildlaikā pret Serbiju). Turklāt izlases rindās ne vienmēr spēlējuši visi labākie basketbolisti, atstājot potenciālu vēl labākam sniegumam.

Izlases panākumi pamudināja svētdien uz maču “Arēnā Rīga” ierasties vairāk nekā 11 000 skatītāju, kuru vidū bija arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš maču noraudzījās Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta Raimonda Vējoņa un LBS ģenerālsekretāra Kaspara Ciprusa klātbūtnē. Pēc spēles prezidents devās uz valstsvienības ģērbtuvi, kur sveica komandu un pateicās par pozitīvajām emocijām.

“Paldies, liels! Tiešām bija izcila spēle un, protams, apsveicu. Man, godīgi sakot, ausis ir mazliet aizkritušas. Tā, ka es pats sevi nedzirdu. Tiešām paldies!”

Rinkēviča kunga teiktajam vairums basketbola pārzinātāju diez vai piekritīs, jo panākums pret Slovākiju 64:52 (15:10, 16:17, 14:11, 19:14) diez vai būtu nosaucams par “izcilu spēli”, jo mūsu izlase nekādi nevarēja atrast ritmu uzbrukumā un trāpīt pat brīvus metienus. Slovāku agresīvā spēle sagādāja ne mazums problēmu, tomēr galvenais uzdevums tika paveikts – izcīnīta uzvara. Lukas Banki vadītā komanda vēlreiz apliecinājusi, ka spēj tikt pie panākumiem ne vien ar veiksmēm uzbrukumā, bet arī ar lielisku spēli aizsardzībā.

Latvijas basketbola izlases spēle pret Slovākiju. 25.02.2024

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien "Arēnā Rīga" 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē ar rezultātu pārspēja Slovākijas valstsvienību. Latvijas ...

gallery icon

Neraugoties uz to, ka Latvijas izlase kā rīkotāja jau kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, tā pēc diviem aizvadītiem mačiem kopā ar Beļģiju ir savas apakšgrupas līdere. Savukārt pašreizējie Eiropas čempioni spāņi un slovāki pirmajos divos mačos pie panākumiem nav tikuši.

Edgars Rinkēvičs apmeklē Latvijas - Slovākijas basketbola spēli

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklē FIBA EuroBasket 2025 kvalifikācijas spēli basketbolā: Latvija - Slovākija.

gallery icon