Hokejs
2024. gada 22. februāris, 07:52

Zemgus Girgensons gūst vārtus un palīdz "Sabres" sarūgtināt "Canadiens"; Merzļikina "Blue Jackets" pieveic "Ducks"

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Monreālā ar 3:2 (0:1, 3:1, 0:0) pieveica "Canadiens". Savukārt Elvis Merzļikins, par spīti diviem ielaistiem vārtiem nepilnās četrās minūtēs, palīdzēja "Blue Jackets" Anaheimā ar 7:4 (3:0, 4:1, 3:0) pārspēt "Ducks".

Monreālā mājiniekus pirmajā trešdaļā vadībā izvirzīja Ārbers Džekajs, taču otrā perioda ievadā Girgensons vārtu priekšā pielaboja komandas biedra Henri Jokiharju metienu un palīdzēja ripai nonākt "Canadiens" vārtos, panākot neizšķirtu 1:1.

Laukuma saimniekiem vajadzēja nedaudz vairāk kā divas minūtes, lai atgūtu vienu vārtu pārsvaru, precīzam esot Džeidenam Strablam. Trešdaļas turpinājumā "Sabres" hokejistiem izdevās gūt divus bezatbildes vārtus, kad vairākumu rezultatīvi noslēdza Džefs Skiners un mazākumā Monreālas vārtsargu pārspēja Alekss Taks, un pārņemt vadību ar 3:2.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva vārtus, vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" vārtus sargāja Uko Peka Lūkonens, kurš atvairīja 29 metienus, kamēr otrā laukuma galā Samuels Montembo tika galā ar 20 ripām, kas tika mestas pa viņa sargātajiem vārtiem.

"Sabres" ar 54 punktiem 56 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, sākot maču uz rezervistu soliņa, nepilnās četrās minūtēs ielaida divus vārtus, taču viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 7:4 (3:0, 4:1, 3:0) pārspēja Anaheimas "Ducks".

Merzļikins maču sāka uz rezervistu soliņa, taču otrā perioda izskaņā devās laukumā pēc tam, kad otrs Kolumsusas komandas vārtsargs Daņiils Tarasovs pieprasīja maiņu, jo viens no "Blue Jackets" hokejistiem nejauši ar nūjas lāpstiņu iebakstīja viņa ķiveres režģī, visticamāk, trāpot arī vārtsargam pa seju.

Laukumā pavadītajās trīs minūtēs un 55 sekundēs Merzļikins ielaida divus vārtus, "Blue Jackets" zaudējot divu vārtu pārsvaru un rezultātam kļūstot neizšķirtam.

Trešajā periodā Tarasovs atgriezās uz ledus, un Kolumbusas hokejistiem izdevās gūt trīs bezatbildes vārtus, izcīnot panākumu ar 7:4.

Uzvarētāju rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Šons Kuralī un Zeks Verenskis, 1+2 iekrāja Būns Dženers un Džonijs Gudro, vēl vienu reizi mājinieku vārtsargu pārspēja Jegors Činahovs, kamēr pie divām rezultatīvām piespēlēm tika Džeks Rosloviks un Aleksandrs Teksjē.

Anaheimas komandā divus vārtus guva Meisons Maktevišs, Trojs Terijs izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet trijos vārtus guvumos asistēja Pāvels Mintjukovs.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 55 spēlēs Austrumu konferencē ieņem pēdējo vietu 16 komandu konkurencē.

Citā mačā Ostons Metjūss un Viljams Nīlanders katrs izcēlās ar diviem precīziem metieniem un palīdzēja Toronto "Maple Leafs" izcīnīt piekto panākumu pēc kārtas.

"Maple Leafs" viesos ar rezultātu 6:3 (3:0, 1:3, 2:0) pārspēja Arizonas "Coyotes", kas piedzīvoja 11. zaudējumu pēc kārtas.

Metjūss pirmos vārtus guva jau pēc spēlētām piecām minūtēm, rezultatīvi noslēdzot vairākumu, kamēr otro reizi mājinieku vārtos viņam izdevās raidīt ripu otrajā periodā, panākot 4:2 Toronto komandas labā.

Viņš sasniedza 50 gūto vārtu robežu savā 54. spēlē šosezon, kļūstot par amerikāni, kurš NHL to paveicis visātrāk, kamēr rekords pieder Veinam Greckim, kurš 1981./1982. gada sezonā bija iekrājis 50 gūtos vārtus jau pēc 39 aizvadītiem mačiem.

Vēl "Maple Leafs" rindās pie diviem precīziem metieniem tika Nīlanders, trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Mičels Mārners, bet Bobijs Makmans un Džons Tavaress guva vārus un vienu reizi rezultatīvi piespēlēja.

Arizonas komandā pa reizei ripu viesu vārtos raidīja Dilans Gunters, Berets Heitons un Matiass Mačelli.

Vēl Austrumu konferences līdere Bostonas "Bruins" izbraukumā ar rezultātu 6:5 (1:1, 3:1, 1:3, 1:0) papildlaikā uzvarēja Edmontonas "Oilers".

Uzvaru nesošos vārtus papildlaikā guva Čarlijs Makavojs, kurš arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles, vēl mājinieku vārtsargu pa reizei pārspēja Davids Pastrņāks, Trents Frederiks, Morgans Gīkijs, Breds Maršāns un Džeks Debrasks, kamēr trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Meisons Lorejs. 

"Oilers" vienībā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Vorens Fogels, bet trešajā periodā rezultātu izlīdzināja Zeks Haimans, kurš arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles.