Hokejs
2024. gada 14. februāris, 08:18

VIDEO: Girgensonam divi spēka paņēmieni "Sabres" graujošā uzvarā; Makdeividam sešu punktu spēle

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons otrdien pielietoja divus spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru, kamēr zaudējumu ar vārtsargu Elvi Merzļikinu rezervē piedzīvoja Kolumbusas "Blue Jackets". "Sabres" mājās ar rezultātu 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Losandželosas "Kings" vienību.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu mājinieku metienu, zaudēja abos iemetienos un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvarētāju rindās divi vārti un rezultatīva piespēle Džordana Grīnveja kontā, pa 1+1 katrs iekrāja Rasmuss Dālins, Džons Džeisons Peterka un Alekss Taks, bet vēl pa vārtiem guva Kails Okposo un Zeks Bensons.

"Sabres" vārtsargs Uko Peka Lūkonens atvairīja 33 mājinieku metienus, tiekot pie ceturtās "sausās" spēles šosezon un NHL karjerā kopumā.

Citā mačā Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien neizgāja uz ledus, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:6 (1:3, 2:2, 0:1) zaudēja Otavas "Senators" komandai.

Kolumbusas kluba vārtus sargāja Daņiils Tarasovs, kurš tika galā ar 24 no 29 mājinieku metieniem, bet reizi ripa lidoja jau tukšos "Blue Jackets"  vārtos. Pretējā pusē pēc traumas laukumā atgriezušais Antons Forsbergs atvairīja 37 no 40 metieniem.

Uzvarētāju rindās ar "hat trick" izcēlās Breidijs Tkačaks, 1+2 iekrāja Klods Žirū, bet vēl pa reizei vārtus guva Ēriks Brannstrems un Ridlijs Greigs.

"Blue Jackets" sastāva precīzi metieni Dmitrija Voronkova, Džeika Roslovika un Būna Dženera kontā.

"Sabres" ar 50 punktiem 52 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 13.vietu, bet "Blue Jackets" ar 42 punktiem ir pēdējā 16. pozīcijā.

Tikmēr Tampabejas "Lightning" viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarētāju noskaidrošanas metienu sērijā pārspēja Austrumu konferences līderi Bostonas "Bruins".

Savu 1000. maču NHL aizvadīja "Bruins" kapteinis Breds Maršāns un atdeva divas rezultatīvas piespēles, tomēr vienība piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienos. Visus 1000 mačus Maršāns aizvadījis "Bruins" kreklā un ar 912 (397+513) ir vienības piektais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

Pamatlaikā mājinieki pēc Ērika Černāka un Ņikitas Kučerova precīzajiem metieniem nonāca iedzinējos ar 0:2, tomēr līdz otrā perioda izskaņai Čārlijs Makavojs un Džeimss van Rīmsdaiks panāca izlīdzinājumu. Turpinājumā gūto vārtu vairs nebija, bet vienīgo pēcspēles metienu realizēja viesu uzbrucējs Breidens Points.

Citā spēlē pie sava pirmā "hat trick" NHL karjerā tika Bobijs Makmans, palīdzot Toronto "Maple Leafs" savā laukumā ar 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) pārspēt Sentluisas "Blues" hokejistus.

Līdz šai spēlei Makmans NHL bija aizvadījis 36 spēles un guvis divus vārtus.

Vēl uzvarētāju rindās ar precīzu metienu izcēlās Viljams Nīlanders, kamēr viesu rindās vienīgos vārtus guva Aleksejs Toropčenko.

Vēl vienā mačā pārliecinošu uzvaru savā laukumā svinēja Monreālas "Canadiens", kas ar 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) sagrāva Anaheimas "Ducks" vienību.

2022. gada NHL drafta pirmais numurs Jurajs Slafkovskis uzvarētāju rindās tika pie savas pirmās trīs punktu (1+2) spēles, ar 2+1 izcēlās Niks Suzuki, bet vēl pa vārtiem guva Džeiks Evanss un Brendons Žiņaks.

"Canadiens" vārtsargs Keidens Primo savā 28. spēlē NHL tika pie pirmā "sausā" mača, tiekot galā ar visiem 13 viesu metieniem. Mājinieki pretinieku vārtus apdraudēja 38 reizes.

Tikmēr otrdienas rezultatīvākajā spēlē Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar 8:4 (2:1, 1:2, 5:1) pieveica Detroitas "Red Wings" vienību.

Uzvarētāju rindās karjeras rekordu ar sešām rezultatīvām piespēlēm mačā sasniedza Konors Makdeivids, bet karjeras laikā uzbrucējam šī ir otrā sešu punktu spēle NHL.

Ar 2+1 uzvarētāju sastāvā izcēlās Raiens Ņudžents-Hopkins, 1+2 sakrāja Evanss Bušārs, pa 1+1 savā rēķinā ierakstīja Kodijs Sīsī un Leons Draizaitls, bet vēl pa vārtiem guva Zeks Haimans, Dilans Holovejs un Evanders Keins.

Viesu rindās pa 1+1 Aleksam Debrinketam, Patrikam Keinam un Davidam Peronam, bet vēl viens precīzs raidījums Džo Veleno kontā.