foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc pazemojošas sakāves atlaida treneri un tik un tā triumfēja! Kotdivuāras futbolisti atspēlējas Āfrikas nāciju kausa izcīņas finālā un pieveic Nigēriju
Kotdivuāras spēlētājs priecājas par gūtajiem vārtiem
Futbols
2024. gada 12. februāris, 00:29

Pēc pazemojošas sakāves atlaida treneri un tik un tā triumfēja! Kotdivuāras futbolisti atspēlējas Āfrikas nāciju kausa izcīņas finālā un pieveic Nigēriju

Jauns.lv/LETA

Kotdivuāras vīriešu futbola izlase svētdien triumfēja Āfrikas Nāciju kausa izcīņas finālā, izcīnot trofeju trešo reizi vēsturē. Finālmačā Kotdivuāra ar 2:1 (0:1) apspēlēja Nigēriju, kas finālu sasniedza pirmo reizi kopš 2013.gada.

Pirmā puslaika izskaņā 38.minūtē Nigēriju izvirzīja vadībā Viljams Trosts-Ekongs, kurš pārspēja pretinieku vārtsargu no tuvas distances.

Kotdivuāra panāca neizšķirtu 62.minītē, kad ar galvu Nigērijas vārtos bumbu raidīja Franks Kesija, bet 81.minūtē uzvaru nesošos vārtus guva Sebastjēns Alērs.

Iepriekš Kotdivuāra uzvarējusi Āfrikas Nāciju kausā 2015. un 1992.gadā.

Šis panākums ir vēl jo vairāk īpašs, ņemot vērā, ka 24. janvārī Kotdivuāras futbola federācija pēc graujošās sakāves (0:4) no Ekvatoriālās Gvinejas atlaida izlases treneri, franču speciālistu Žanu-Luī Gasē un viņa asistentu, un par pagaidu treneri tika iecelts bijušais izlases pussargs Emerss Faē.

Sestdien cīņā par bronzas godalgām DĀR pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Kongo Demokrātiskās republikas komandu.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 34.reizi. Par 2021.gada čempioniem kļuva Senegālas izlase, kas finālā pēc bezvārtu neizšķirta 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārspēja Ēģipti.

Titulētākā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas komanda ir Ēģipte, kas triumfējusi septiņas reizes.