foto: REUTERS/SCANPIX
"Inter" futbolisti vadošo komandu duelī uzvar "Juventus" un nostiprinās līderpozīcijā; Madrides derbijs noslēdzas neizšķirti
Kā vienmēr - principiāls duelis.
Futbols
2024. gada 4. februāris, 23:44

"Inter" futbolisti vadošo komandu duelī uzvar "Juventus" un nostiprinās līderpozīcijā; Madrides derbijs noslēdzas neizšķirti

Jauns.lv/LETA

Milānas "Inter" komanda svētdien Itālijas A sērijas vadošo klubu duelī mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) uzveica Turīnas "Juventus" un nostiprinājās turnīra tabulas līderpozīcijā.

Milānieši tagad tuvāko sekotāju "Juventus" apsteidz par četriem punktiem, turklāt Simones Indzagi vadītajai komandai ir viena spēle rezervē.

Cīņas 37.minūtē pēc centrējuma soda laukumā nedz Benžamēnam Pavāram, nedz Markusam Tiramam neizdevās bumbu raidīt vārtos, tiesa, tā mērķī nonāca no "Juventus" aizsarga Federiko Gati.

Pamatlaika beigās Marko Arnautovičam bija lieliska iespēja pielikt punktu "Inter" uzvarai, taču izcili "Juventus" vārtos nospēlēja Vojcehs Ščensnijs, kurš liedza pretiniekam panākt 2:0.

"Inter" guvusi 57 punktus 22 spēlēs, "Juventus" ir 53 punkti 23 dueļos, tālāk ar 49 punktiem 23 cīņās ir "AC Milan", bet Bergāmo "Atalanta" iekrājusi 39 punktus 22 spēlēs. Aiz tās ir sešas komandas, kas šobrīd atrodas četru punktu robežā, priekšā esot "Bologna" ar 36 punktiem.

Tikmēr Markusam Jorentem gūstot vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, Madrides "Atletico" svētdien Spānijas futbola čempionātā galvaspilsētas derbijā viesos izrāva neizšķirtu 1:1 (0:1) pret "Real" komandu.

Līdere "Real", izlaižot no rokām divus punktus, neizmantoja iespēju turnīra tabulā attālināties no savas nākamās pretinieces un tiešās konkurentes "Girona".

Spēles 20.minūtē pēc "Atletico" futbolistu apjukuma savā soda laukumā bumba nonāca pie Brahima Fiasa, kurš ar sitienu no tuvas distances panāca 1:0 "Real" labā.

Otrā puslaika ievadā, 48.minūtē, pēc Antuāna Grīzmana stūra sitiena netraucēts ar galvu bumbu vārtos sita Stefans Savičs. Tiesa, pēc VAR iesaistes tika konstatēts, ka Sauls Njigess bija aizmugurē epizodē, kurā viņš iesaistījās spēlē.

Cīņas 65. minūtē "Real" straujā uzbrukumā mājinieki nonāca četratā pret diviem viesu futbolistiem, taču "Atletico" vārtsargs Jans Oblaks bija uzdevumu augstumos un neitralizēja Rodrigo sitienu.

Izcils otros vārtos bija arī Andrijs Luņins, kurš 13 minūtes pirms pamatlaika beigām liedza Grīzmanam izpildīt precīzu sitienu no ļoti tuvas distances. Tāpat pašaizliedzīgi "Real" spēlēja aizsardzībā.

Tomēr "Atletico" savu panāca kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā Memfiss Depajs pāradresēja bumbu Jorentem, kurš ar galvu raidīja to vārtos - 1:1.

Sestdien vicelīdere "Girona" mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Sansevastjanas "Real Sociedad", savukārt "Barcelona" viesos ar 3:1 (1:0) pārspēja "Alaves".

Pēc 23 kārtām "Real" ir 58 punkti, "Girona" iekrājusi 56, "Barcelona" - 50, "Atletico" - 48, bet Bilbao "Athetlic" tikusi pie 45 punktiem.