foto: Edijs Pālens/LETA
Kamaniņu braucēja Bērziņa uzvar Nāciju kausa sacensībās Altenbergā
Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa.
Citi sporta veidi
2024. gada 2. februāris, 11:59

Kamaniņu braucēja Bērziņa uzvar Nāciju kausa sacensībās Altenbergā

Jauns.lv/LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa piektdien Altenbergā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa piektā posma Nāciju kausa sacensībās, bet Gints Bērziņš bija ceturtais, abiem latviešiem kvalificējoties pamatsacensībām.

Bērziņa trasi, kurā pagājušajā nedēļā notika pasaules čempionāts, veica 52,964 sekundēs, otrās vietas ieguvēju Melīnu Fabienni Fišeri no Vācijas pārspējot par 0,059 sekundēm.

Vīriešiem Nāciju kausā Bērziņš, startējot no augstāka punkta, finišēja 54,421 sekundē. Uzvaru izcīnījušajam vācietim Timonam Grankanjolo viņš zaudēja 0,094 sekundes, bet labāko trijnieks bija divu sekundes simtdaļu attālumā.

Pārējie Latvijas sportisti jau garantējuši vietu pamatsacensībās.

Latvijas valstsvienību piektajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs 11 sportisti - Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Juniori Zane Kaluma, Kaspars Rinks, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna devušies uz Sanktmoricu Šveicē, lai šajā nedēļas nogalē piedalītos Junioru Pasaules kausa sestajā posmā un junioru Eiropas čempionātā. 

Tāpat izmaiņas ir Upītes duetā. Ņemot vērā to, ka Kaluma startēs Eiropas čempionātā un Marta Robežniece pēc piedzīvotā kritiena pasaules čempionāta ir atgriezusies Latvijā, Upīte Pasaules kausa piektajā posmā startēs kopā ar Bogdanovu.

Pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.