foto: Ekrānšāviņš
Jansonam ar gūtiem 47 punktiem Somijas volejbola čempionāta rekords
Jansons pa diviem punktiem guva ar servi un bloku, kā arī uzbrukumā bija rezultatīvs 43 no 70 mēģinājumiem.
Citi sporta veidi
2024. gada 1. februāris, 21:26

Jansonam ar gūtiem 47 punktiem Somijas volejbola čempionāta rekords

Jauns.lv / LETA

Latvijas volejbola izlases diagonālais uzbrucējs Renārs Jansons otrdien Kokolā guva 47 punktus viņa pārstāvētās Kījerves "KyKy" zaudējumā izbraukumā Somijas čempionāta mačā, sasniedzot Somijas meistarsacīkšu rezultativitātes rekordu, vēstīts sacensību mājaslapā.

"KyKy" viesos ar 2-3 (25:21, 20:25, 20:25, 35:33, 8:15) piekāpās Kokolas "Tiikerit".

Jansons pa diviem punktiem guva ar servi un bloku, kā arī uzbrukumā bija rezultatīvs 43 no 70 mēģinājumiem, uzbrūkot ar 61% efektivitāti un sakrājot +/- rādītāju +35.

Tiek minēts, ka iepriekšējie līgas rekordisti bija igaunis Ēriks Jago un latvietis Kristers Dardzāns ar attiecīgi 2003.gadā un 2022.gadā gūtajiem 44 punktiem. Arī Jago un Dardzāns šajās spēlēs laukumu atstāja kā zaudētāji.

Ceturtajā setā Jansons guva 22 punktus un sakrāja +/- rādītāju +19. 

Kījervi spēlē vēl divi Latvijas volejbolisti, otrdien deviņus punktus gūstot Romānam Saušam, kurš punktu guva ar bloku un uzbrukumā punktā pārvērta astoņas no 33 iespējām, bet astoņus punktus - Aivaram Petruševicam, kurš uzbrukumā izmantoja trešdaļu no 24 iespējām.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Oskari Keskinens.

"Ceturtajā setā jutos ļoti labi. Šis ir mans punktu rekords," pēc spēles teica rekordists, piebilstot, ka mājinieki nospēlēja labāk kā komanda.

"Lielisks volejbola vakars. Izcils Jansona sniegums, taču pārējie uzbrukumā palīdzēja par maz - ne tīkla malās, ne vidū," sacīja "KyKy" vienības galvenais treneris latvietis Guntis Atars.

"Nav labi, ja viens spēlētājs uzbrūk 70 reizes, taču variantu nebija," piebilda Latvijas speciālists.

"Jansons bija spēcīgs. Nekad iepriekš nebiju redzējis, ka spēlētājs būtu guvis 22 punktus vienā setā. Jānoņem cepure viņa priekšā," atzina arī mājinieku galvenais treneris Miko Keskisipile.

Par abu komandu labākajiem spēlētājiem tika atzīti Jansons un Keskinens.

"KyKy" ar 27 punktiem 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem septīto vietu, bet "tīģeri" ar 35 punktiem 20 mačos ir trešie.

Tēmas