Emīls Vasermanis izcīna galveno balvu "Leppa Grand Prix" sacensībās šaušanā
Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis (foto: Latvijas Šaušanas federācija)
Citi sporta veidi
2024. gada 21. janvāris, 22:26

Emīls Vasermanis izcīna galveno balvu "Leppa Grand Prix" sacensībās šaušanā

Jauns.lv

No 19. līdz 21.janvārim Somijā, Lohjā Latvijas izlases pistoļnieki piedalījās ikgadējās sacensībās šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem, triumfējot Emīlam Vasermanim, vēsta Latvijas Šaušanas federācija.

Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis (foto: Latvijas Šaušanas federācija)

Viens no izlases līderiem Emīls Vasermanis izcīnīja sacensību galveno balvu, otrajā vietā atstājot savu komandas biedru Lauri Strautmani. Arī pamatvingrinājumā abas dienas līderi bija mūsu vīri – Emīls un Lauris. Rihardam Zorgem 3.vieta, Ernestam Erbam 4.vieta.

Sacensībās piedalījās 100 dalībnieki no ASV, Igaunijas, Latvijas, Norvēģijas, Skotijas, Somijas.

Sieviešu konkurencē nepārspēta līdere visos startos bija Agate Rašmane. Rūtai Leilai Spriņģei 3.vieta, bet Anitai Krieķei-Jermacānei 4.vieta, Ilzei Blankai 6.vieta.

Latvijas šāvēji uz goda pjedestāla (foto: Latvijas Šaušanas federācija)
Latvijas šāvēji (foto: Latvijas Šaušanas federācija)

Juniorēm pārliecinoša uzvarētāja visos startos bija Kristiāna Agule. Sanijai Didžei un Anetei Keitai Biķerniecei katrai pa vienai 2.vietai. Alisei Dvarišķei 3.vieta. Janai Anijai Lindbergai 4.vieta.

Junioriem Kārlim Bleidelim un Danielam Vilciņam katram pa uzvarai, Dmitrijam Ivanovam 4.vieta.

Sacensības bija Latvijas izlases pirmais sagatavošanās posms Eiropas čempionātam, kas no 24.februāra līdz 3.martam notiks Gijorā, Ungārijā. Savukārt Emīls Vasermanis un Lauris Strautmanis jau nākamnedēļ no 24. – 27.javārim dosies uz Pasaules kausu Ēģipte, lai krātu punktus olimpiskajam reitingam.