foto: EPA/Scanpix
Pegulai un Ribakinai "Australian Open" noslēdzas jau otrajā kārtā; Kolinsa pavēsta par gatavošanos beigt karjeru
WTA ranga piektais numurs Džesika Pegula.
Citi sporta veidi
2024. gada 18. janvāris, 11:27

Pegulai un Ribakinai "Australian Open" noslēdzas jau otrajā kārtā; Kolinsa pavēsta par gatavošanos beigt karjeru

Jauns.lv/LETA

Zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā ceturtdien piedzīvoja ar piekto numuru izsētā ASV spēlētāja Džesika Pegula un ar trešo numuru izsētā Kazahstānas pārstāve Jeļena Ribakina.

WTA ranga piektajā vietā esošā Pegula ar 4-6, 2-6 zaudēja francūzietei Klārai Burēlai (WTA 51.), kura pirmo reizi sasniegusi Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja Ribakina, kura WTA rangā ierindojas trešajā pozīcijā. Kazahstānas tenisiste ar 4-6, 6-4, 6-7 (20:22) atzina krievietes Annas Blinkovas (WTA 57.) pārākumu.

Tikmēr grūtu uzvaru otrajā kārtā izcīnīja ranga līdere un turnīra galvenā favorīte Iga Švjonteka no Polijas, kura sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra otrajā kārtā trešajā setā atspēlējās no 1-4 un ar 6-4, 3-6, 6-4 pieveica amerikānieti Denielu Kolinsu (WTA 62.).

Pēc zaudējuma 30 gadus vecā Kolinsa, kura pirms diviem gadiem sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta finālu, paziņoja, ka šis būs viņas pēdējais gads profesionālas tenisistes statusā

No izsētajām tenisistēm ceturtdien zaudējumu otrajā kārtā piedzīvoja ar 14. numuru izliktā krieviete Darja Kasatkina (WTA 13.), kura ar 6-4, 3-6, 3-6 piekāpās Slounai Stīvensai (WTA 44.) no ASV.

Tikmēr vīriešu konkurencē Dānijas tenisists Holgers Rūne zaudēja otrās kārtas mačā, kamēr citās spēlēs vācietim Aleksandram Zverevam un norvēģim Kasperam Rūdam bija nepieciešami pieci seti, lai sasniegtu trešo kārtu.

Rūne, kurš ATP rangā ieņem astoto vietu un ar tādu pašu numuru izsēts arī sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā, ar 6-7 (4:7), 4-6, 6-4, 3-6 zaudēja turnīrā ar īpašo ielūgumu startējošajam francūzim Arturam Kazo (ATP 122.).

Pērn Rūne Austrālijas atklātajā čempionātā aizcīnījās līdz astotdaļfinālam.

Savukārt Zverevam (ATP 6.) otrās kārtas mačā bija nepieciešami pieci seti, lai ar 7-5, 3-6, 4-6, 7-6 (7:5), 7-6 (10:7) tiktu pie panākuma pār Slovākijas tenisistu Lukasu Kleinu (ATP 163.), kurš pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

Tikmēr Rūds (ATP 11.) ar 6-3, 6-7 (5:7), 6-3, 3-6, 7-6 (10:7) pārspēja Austrālijas tenisistu Maksu Purselu (ATP 45.).

Trešo kārtu sasniedza arī pasaules otrā rakete spānis Karloss Alkarass, kurš ar 6-4, 6-7 (3:7), 6-3, 7-6 (7:3) uzvarēja Itālijas tenisistu Lorenco Sonego (ATP 46.).

Kā zināms, turnīra otrajā kārtā iekļuvusi Latvijas spēcīgākā tenisiste un WTA ranga desmitais numurs Aļona Ostapenko, kura šodien mērosies spēkiem ar mājinieci Alju Tomļanoviču (WTA 271.), ar kuru aizvadīja visai skandalozu spēli 2021. gada Vimbldonas 3. kārtā. Tomļanoviča toreiz visai asi uztvēra Ostapenko palūgto medicīnisko pārtraukumu, kas pēc Horvātijā dzimušās sportistes domām, bija nepamatots ar mērķi vienkārši izsist viņu no spēles ritma. Arī pēc spēles un preses konferencē netrūka apvainojumu vienai otras virzienā.

Tagad divarpus gadus vēlāk šķiet kaislības ir norimušas un austrāliete pirms spēles izteica atzinīgus vārdus par Latvijas sportisti.

Austrālijas atklātā čempionāta pamatsacensības norisināsies līdz 28. janvārim.