foto: REUTERS/SCANPIX
Latvijas dzimušais Uščins Eiropas čempionātā guvis vārtus Vācijas labā
Renārs Uščins uzbrukumā.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. janvāris, 10:37

Latvijas dzimušais Uščins Eiropas čempionātā guvis vārtus Vācijas labā

Jauns.lv/LETA

Latviešu dzimušais handbolists Renārs Uščins svētdien Berlīnē guva vārtus Vācijas vīriešu handbola izlases uzvarā otrajā Eiropas čempionāta spēlē.

Vācija otrajā A grupas mačā ar 34:25 (18:13) pārspēja Ziemeļmaķedoniju.

Cēsis dzimušais Uščins, kurš jau gadiem pārstāv Vāciju, pretinieku vārtos ieraidīja vienu no trijiem metieniem. Par rezultatīvāko Vācijas izlasē kļuva Jurijs Knorrs, kurš izcēlās ar desmit precīziem metieniem, kamēr pretinieku rindās sešus vārtus guva Nenads Kosteski.

21 gadu vecais Uščins, kurš ir ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja un bijušā Latvijas izlases trenera Armanda Uščina dēls, šovasar ar Vācijas U-21 izlasi triumfēja pasaules junioru čempionātā.

Uščins laukumā devās arī čempionāta atklāšanas spēlē pret Šveici, bet viņa abi izpilidītie metieni nebija precīzi. Vācija pašu mājās notiekošo čempionātu iesāka ar pārliecinošu uzvaru - 27:14 (13:8).

Labais ārējais spēlētājs Uščins kopš 2022. gada spēlē Vācijas bundeslīgas komandā "Hannover-Burgdorf". Šosezon viņš 18 bundeslīgas spēlēs ir guvis 60 vārtus.

Otrā grupas mačā Francija ar Šveici spēlēja neizšķirti, cīņai noslēdzoties ar rezultātu 26:26 (14:14).

Francijas labā septiņus vārtus guva Dika Mems, kamēr starp šveiciešiem Lukass Laube ar deviņiem precīziem metieniem bija rezultatīvākais.

Pēc divām spēļu kārtām A grupā Vācijai ir četri punkti, Francija izcīnījusi trīs punktus, Šveice tikusi pie viena punkta, bet Ziemeļmaķedonija pagaidām ir bez punktiem.

2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs no 10. līdz 28.  janvārim notiek sešās Vācijas pilsētās.