foto: ZUMAPRESS.com
Itālijas čempionei "Napoli" sagrāve pret "Torino"
"Napoli" futbolisti nokārtām galvām pamet laukumu.
Citi sporta veidi
2024. gada 8. janvāris, 12:28

Itālijas čempionei "Napoli" sagrāve pret "Torino"

Jauns.lv/LETA

Sagrāvi Itālijas A sērijas futbola čempionāta mačā svētdien piedzīvoja pagājušās sezonas uzvarētāja "Napoli", kas viesos ar 0:3 (0:1) piekāpās "Torino" komandai.

Neapoles vienībai šī bija trešā neuzvarētā spēle pēc kārtas un ceturtais zaudējums pēdējos sešos mačos, kas čempionāta kopvērtējumā licis atkāpties līdz devītajai pozīcijai.

Mājiniekus vadībā spēles 43. minūtē izvirzīja Antonio Sanavrija, bet čempionu iespējas atspēlēties krasi samazinājās 50. minūtē, kad sarkano kartīti nopelnīja Paskvāle Macoki.

Spēles 52. minūtē Nikola Vlasičs panāca 2:0 turīniešu labā, bet trešos vārtus mājinieku labā 66. minūtē guva Alesandro Buondžorno.

Tikmēr uzvaru ar 3:0 (2:0) viesos pret "Empoli" svinēja "AC Milan", nostiprinoties kopvērtējuma trešajā vietā.

Pirmajā puslaikā Rubefs Loftuss-Čīks un Olivjē Žirū nodrošināja milāniešiem divu vārtu pārsvaru, bet trešos vārtus 88. minūtē guva Čaka Traorē.

Citā svētdienas spēlē A sērijas vicelīdere Turīnas "Juventus" ar 2:1 (0:1) viesos pārspēja "Salernitana" futbolistus.

Mājinieki pēc Džulio Mandžores precīzā sitiena spēles 39. minūtē izvirzījās vadībā, tomēr mača 53. minūtē viņš nopelnīja otro dzelteno kartīti un atstāja savu komandu mazākumā.

Spēles 62 .minūtē Samuels Ilings-Džuniors panāca 1:1, bet kompensācijas laikā uzvaru viesiem izrāva Dušans Vlahovičs.

Savukārt neizšķirti 1:1 (1:1) pret Bergāmo "Atalanta" svētdien savā laukumā cīnījās "AS Roma".

Mājinieki spēles astotajā minūtē pēc precīzā Teina Kopmeinersa sitiena nonāca iedzinējos, tomēr 39. minūtē, Paolo Divalam realizējot 11 metru soda sitienu, izdevās atspēlēties.

Tikmēr zaudējumu savā laukumā piedzīvoja "Udinese", kas ar 1:2 (0:1) atzina Romas "Lazio" pārākumu.

Viesus mača 12. minūtē vadībā izvirzīja Luka Pellegrīni, 59.minūtē Voless Silva panāca izlīdzinājumu, bet uzvaru romiešiem nodrošināja Matiasa Vesino precīzais sitiens spēles 76. minūtē.

A sērijas kopvērtējumā pēc 19 kārtām vadībā ar 48 punktiem ir Milānas "Inter", otrā ar 46 punktiem ir "Juventus" vienība, kurai ar 39 seko "AC Milan", bet labāko četrinieku ar 33 punktiem noslēdz Florences "Fiorentina". Čempionei "Napoli" ir vien 28 punkti un devītā pozīcija 20 komandu konkurencē, bet izkrišanas zonā atrodas "Verona", "Empoli" un "Salernitana", kurām ir attiecīgi 14, 13 un 12 punkti.