foto: Evija Trifanova/LETA
Jātnieks Kristaps Neretnieks nopelna ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Parīzē
Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV"
Citi sporta veidi
2024. gada 3. janvāris, 21:16

Jātnieks Kristaps Neretnieks nopelna ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Parīzē

Jauns.lv/LETA

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV" nopelnījis ceļazīmi uz Parīzes olimpisko spēļu konkūra sacensībām.

Latvijas Jātnieku federācija (LJF) jau ir saņēmusi apstiprinājumu par nopelnīto kvotu Latvijas dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

No Latvijas sportistiem ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm nodrošinājusi arī šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pa vienam šosejas riteņbraucējam vīriešu un sieviešu sacensībās grupas braucienā.

Portāls "lsm.lv" vēsta, ka Neretnieka debija olimpiskajās spēlēs bija 2021. gadā Tokijā, kur viņš ar zirgu "Valour" parādīja teicamu sniegumu un iekļuva finālā. Neretnieks ar "Valour" olimpiskās debijas noslēgumā ieguva 23. vietu, bet viņu iekļūšana finālā bija vairākus gadu desmitus nepiedzīvots notikums visā Centrālās un Austrumeiropas reģionālajā zonā. 

Neretnieks pēc gadumijas uzturas Apvienotajos Arābu Emirātos, kur plāno startēt un gatavoties līdz februāra beigām, "lsm.lv" pastāstīja sportista komandā. Viens no Neretnieka sezonas mērķiem ir kvalificēties arī prestižajam Pasaules kausa finālam, kas aprīļa sākumā notiks Omahā, ASV.

Latvijas olimpiešiem gan vēl jāizlemj, vai startēt Parīzes spēlēs, ja tur piedalīsies agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportisti. Latvija kopā ar līdzīgu nostāju paudušām valstīm tiecas panākt, lai Starptautiskā Olimpiskā komiteja mainītu lēmumu un atteiktu dalību Parīzes spēlēs arī neitrāla statusa agresorvalstu sportistiem. Būtisks faktors Latvijas Olimpiskās komitejas lēmumā par dalību Parīzes spēlēs būs Ukrainas delegācijas nostāja, kas vēl nav zināma. 

Jāšana ir viens no sporta veidiem, kur agresorvalstu dalībnieki nevar startēt arī neitrālā statusā, līdz ar to viņu kvalificēšanās dalībai Parīzes spēlēs nebija iespējama pat teorētiski.