foto: AP/Scanpix
"Real" pat mazākumā spēj izmantot "Girona" klupienu un atgūst vadību Spānijas čempionātā
Antonio Rudigers un Džūds Belingems (uz pleciem) priecājas par panākumu.
Futbols
2023. gada 22. decembris, 11:29

"Real" pat mazākumā spēj izmantot "Girona" klupienu un atgūst vadību Spānijas čempionātā

Jauns.lv/LETA

Madrides "Real" futbolisti ceturtdien izrāva uzvaru Spānijas čempionāta mačā un atguva līderpozīciju no neizšķirti spēlējušās "Girona" komandas.

Madridieši viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Alaves" komandu.

Spēlē bez ļoti bīstamiem vārtu gūšanas momentiem karaliskais klubs uzvaru izrāva vien otrā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē, kad pēc Tonija Krosa stūra sitiena precīzu raidījumu ar galvu izdarīja Lukass Vaskess, bumbai pirms nonākšanas vārtos atsitoties pret zemi.

No spēles 54. minūtes viesi spēlēja desmit vīru sastāvā, jo par rupju pārkāpumu noraidīts tika "Real" aizsargs Načo Fernandess.

"Bija sarežģīta spēle un, nonākot mazākumā, daudzi domāja, ka zaudēsim. Taču šī komanda spēj atrast enerģiju. Turējāmies un beigās tikām atalgoti," pēc spēles teica Madrides komandas galvenais treneris Karlo Ančeloti.

Savukārt "Girona" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Seviljas "Real Betis".

Pirmā puslaika otrajā pusē "Real Betis" soda laukumā tika nogāzts Pavlo Torre, kura nopelnīto 11 metru soda sitienu 39. minūtē realizēja Artems Dovbiks, ukrainim gūstot savus 11. vārtus sezonā. Tomēr žironieši uzvaru nenoturēja, jo cīņas 88. minūtē pēc stūra sitiena bumba nonāca pie Hermana Peselas, kurš ar sitienu no apmēram 13 metriem panāca 1:1.

Vēl no augšgala komandām ceturtdien Sansevastjanas "Real Sociedad" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Cadiz".

Madrides "Real" un "Girona" 18 spēlēs iekrājušas pa 45 punktiem, taču madridiešiem ir labāka gūto un zaudēto vārtu starpība, kā arī uzvara pirmajā savstarpējā mačā. Tālāk ar 38 punktiem ir "Barcelona", pa 35 punktiem guvušas 17 mačus aizvadījusī Madrides "Atletico" un Bilbao "Athletic", bet 31 punkts ir Sansevastjanas "Real Sociedad" komandai.