foto: Matt Blewett-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
100 000 dolāru par abortu. NBA spīdeklis Edvards atvainojas, ka spiedis draudzeni veikt abortu un pieprasījis video
22 gadus vecais Entonijs Edvardss neesot gatavs kļūt par tēvu, tāpēc piespiedis "Instagram" modeli veikt abortu.
Sporta zvaigznes
2023. gada 19. decembris, 12:48

100 000 dolāru par abortu. NBA spīdeklis Edvards atvainojas, ka spiedis draudzeni veikt abortu un pieprasījis video

Jauns.lv

Viens no pēdējo gadu spilgtākajiem pasaules basketbola talantiem šā brīža nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līdervienības Minesotas “Timberwolves” aizsargs Entonijs Edvardss izpelnījies asu kritiku pēc tam, kad viņa draudzene (visticamāk, bijusī) “Instagram” modele Peidža Džordeja sociālajos tīklos publicējusi abu saraksti.

Vēlāk Edvardss publiski atvainojās, sakot, ka viņa komentāri viņu neatspoguļo un neatbilst viņa vērtībām.

Peidžas “Instagram” kontā bija skatāma sarakste, kurā viņa sportistam paziņo, ka ir kļuvusī stāvoklī. Basketbolists nekavējoties paziņoja, ka bērnu nevēlas un modelei ir jāveic aborts un jāatsūta video, kā tas notiek, bet viņš par visu finansiāli parūpēšoties.

"Es negribu bērnus. Risināsim to kā pieauguši cilvēki," Edvardss rakstīja vienā no ziņām, ko sieviete publicēja savā “Instagram” stāstā, sakot, ka viņš viņai palīdzēs finansiāli. Vēlāk Edvardss uzstāja, ka vēlas saņemt video, kurā redzams, kā meitene iedzer aborta tabletes, lai pārliecinātos, ka process ir pabeigts. Vēlāk sarakstē vairākkārt tika atkārtots, lai tiek atsūtīts video.

Edvardss nevēlējās ieklausīties, ka Peidža Džordeja jau pirms diviem gadiem ir veikusi abortu un par to ļoti nožēlojot. Tāpat viņa centās panākt sportista empātiju, sūtot maza bērna bildi, bet Edvardss palika pie sava un no Peidžas gaidīja tikai aborta video.

foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com

Kad video tika saņemts, basketbolists paziņoja, ka turpmāk ar Peidžu komunicēs viņa jurists. Tāpat modele parādīja no Edvards saņemtu bankas transakciju 100 000 ASV dolāru (vairāk nekā 91 000 eiro) apmērā.

foto: Ekrānuzņēmums no Instagram.com

Edvardsa standartiem šī summa diez vai uzskatāma par lielu, jo basketbolists šī gada jūlijā pagarināja līgumu ar “Timberwolves” organizāciju par 260 miljoniem ASV dolāru (237,5 miljoni eiro). Šosezon viņa alga ir 13,5 miljonu dolāru (12,3 miljoni eiro) apmērā, bet nākamsezon tie būs jau 37 miljoni dolāru (33,8 miljoni eiro) ar pieaugošu tendenci ar turpmāk.

Pēc šīs pretrunīgās diskusijas Edvardss savā X kontā publicēja publisku atvainošanos: Es izteicu komentārus mirkļa karstumā, kas nav man raksturīgi un neatbilst tam, kam es ticu un kas es vēlos būt kā cilvēks. Visas sievietes ir jāatbalsta un jāpilnvaro pieņemt lēmumus par savu ķermeni un par to, kas viņām ir vislabākais. Es savas personīgās lietas risinu privāti un šobrīd tās vairs nekomentēšu.

Interesanti, ka vien dažas dienas pirms šī atgadījuma Edvardss tika slavināts par cēlo rīcību, jo viņš uzdāvināja visiem kluba darbiniekiem (ieskaitot visa veida apkalpojošo personālu) savus pirmos personalizētos basketbola apavus “adidas AE1”.

Entonijs Edvardss šoruden bija ASV basketbola izlases uzbrukuma līderis Pasaules kausā, bet ar valstsvienību izcīnīja vien ceturto vietu. 2020. gada NBA drafta pirmais numurs sava atlētiskuma un fiziskā spēka ziņā regulāri tiek salīdzināts ar pasaules visu laiku labāko basketbolistu Maiklu Džordanu.

Šo sezonu “Timberwolves” iesākuši lieliski esot vadībā Rietumu konferencē un ar Bostonas “Celtics” cīnoties ar par pirmo vietu visā līgā.

22 gadus vecais Edvards ir viens no galvenajiem Minesotas kluba panākumu kaldinātājiem, jo līdz šim izcēlies vidēji ar 24,2 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 5,1 rezultatīvu piespēli.