foto: REUTERS/SCANPIX
"Everton", neraugoties uz atņemtiem desmit punktiem, jau pametuši premjerlīgas izkrišanas zonu
"Everton" vārtsargs Džordans Pikfords priecājas par komandas biedru gūtajiem vārtiem.
Futbols
2023. gada 8. decembris, 09:43

"Everton", neraugoties uz atņemtiem desmit punktiem, jau pametuši premjerlīgas izkrišanas zonu

Jauns.lv/LETA

Pie pārliecinošas uzvaras Anglijas premjerlīgas 15.kārtas mačā ceturtdien tika Liverpūles "Everton" futbolisti, kuri savā laukumā ar 3:0 (0:0) savā laukumā pieveica Ņūkāslas "United" vienību.

Mājinieki visus trīs vārtus guva otrajā puslaikā, kad izcēlās Dvaits Maknīls, Abdulaje Dukūrs un Betu.

Panākums ļāva "Everton", kuriem premjerlīga pagājušajā mēnesī par finanšu noteikumu pārkāpumu atņēma desmit punktus, atstāt izkrišanas zonu. Liverpūles vienība ar desmit punktiem 15 mačos pakāpās uz 17.pozīciju, apsteidzot Lūtonas "Town".

Citā mačā Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar 1:2 (1:0) atzina Vesthemas "United" pārākumu.

"Hotspur" šis bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs, kurās izdevies izcīnīt vien punktu.

Mājiniekus vadībā spēles 11. minūtē izvirzīja Kristians Romero, bet otrajā puslaikā "United" spēja lauzt mača gaitu un izcīnīt panākumu - 52. minūtē Džerods Bouens panāca 1:1, bet 74minūtē precīzi sita Džeimss Vords-Prouss.

Vesthemas "United" šī bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs un vienība ar 24 punktiem premjerlīgas kopvērtējumā ieņem devīto pozīciju, bet "Hotspur" ar 27 punktiem ir piektā. Līderi ar 36 punktiem ir Londonas "Arsenal", kuriem ar 34 punktiem seko "Liverpool" un ar 32 punktiem Birmingemas "Aston Villa". Patreizējā čempione Mančestras "City" pēdējās četrās spēlēs tikusi vien pie trim neizšķirtiem un ar 30 punktiem ieņem ceturto vietu.