foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas futbola izlasei pamatīgs kritiens FIFA rangā
Aleksejs Saveļjevs un Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers cīņā ar Luku Modriču.
Futbols
2023. gada 30. novembris, 14:08

Latvijas futbola izlasei pamatīgs kritiens FIFA rangā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā zaudējusi piecas vietas un atrodas 137. pozīcijā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijās noslēdzošajā mačā savā laukumā ar 0:2 piekāpās Horvātijai un pārbaudes spēlē viesos ar 0:2 zaudēja Polijai.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Igaunijas izlase noslīdējusi par četrām pozīcijām zemāk uz 122. vietu, bet Lietuvas valstsvienība no 134. vietas atkāpusies uz 138. pozīciju.

No Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvēm Latvija no 47.vietas atkāpusies uz 48. pozīciju. UEFA zonā aiz latviešiem rangā ir tikai Lietuva, Moldova, Andora, Malta, Gibraltārs, Lihtenšteina un Sanmarīno.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - desmitajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 29. pozīciju, Turcija ir 37., bet Armēnija atrodas 93. vietā.

FIFA rangā līdere joprojām ir Argentīna, kurai seko Francija, bet uz trešo vietu pakāpusies Anglija un ceturtā ir Beļģija. Brazīlija zaudējusi divas vietas un ierindojas piektajā pozīcijā, Nīderlande ir par vienu vietu augstāk un ir sestā, apsteidzot Portugāli. Astoto vietu ieņem Spānija, devītā ir Itālija, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz Horvātija.